НОВИНИ

БНТ ще търси "Любимците на България" от 23 септември

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:40, 30.08.2021
Чете се за: 04:02 мин.
Общество
Слушай новината

Номинациите в новия мултимедиен проект "Любимците на България" вече са отворени и до 12 септември може да посочите вашата любима личност.

Обичаните българи, които съберат най-много гласове, може да гледате в ефира на БНТ 1 от 23 септември, всеки четвъртък от 21:.00 ч. Водещ на надпреварата ще бъде обичаният поп певец Миро.

Любимецът на България е някъде сред нас, просто трябва да го открием. Това ще направи новият формат на БНТ "Любимците на България".

"Ако направим един паралел с "Великите българи" - проект, който БНТ е реализирала преди години, "Великите българи" е искало да покаже какви хора е имало в историята ни и по този начин да мотивира аудиторията. Ние сме фиксирани по-скоро в настоящето, искаме да отличим добрите примери, искаме да отличим хората, които ни мотивират сега, които ни забавляват, хората, които събират народната любов", обяснява Антон Андонов, член на УС на БНТ.

Две нови развлекателни предавания и съботно-неделен блок в програмата на БНТ от есента

"Любимците на България" е изцяло позитивна класация без аналог в българския ефир. За всяка категория ще има отделен епизод, в който ще бъдат представени личностите с най-много номинации в сайта. В рамките на три дни след представянето им зрителите ще могат да гласуват за един от тях и така ще изберат победителя в съответната категория.

"Аз вярвам, че всички популярни личности, които по един или друг начин влязат в класацията, дали в отделните епизоди, дали в големия финал през декември, трябва да са изключително доволни и щастливи, тъй като това е една наистина изключителна оценка от страна на публиката", допълва още Андонов.

Миро е водещ на новия проект на БНТ "Любимците на България"

"Българският ефир няма просто нужда от подобно предаване, той се нуждае крайно, защото забравяме най-често какво е да сме българи. Много сме фокусирани върху новините навън, абсолютно излишно - например защо влак във Венецуела се сблъскал, защо се случило еди-къде си. Мисля, че трябва да обръщаме повече внимание на това какво е да си българин и какво е да си тук и сега", споделя водещият на предаването Миро.

Въодушевен, както винаги позитивен и много развълнуван Миро вече усеща "август като септември" и няма търпение да се впусне в новото приключение.

"Любопитен съм да разбера наистина кои са любимците на България. Може да бъде всичко - може да бъде някой голям спортист, може да бъде поп фолк изпълнителка, ние не знаем, може да бъде всеки - човек най-нормален, човек от улицата, който е извършил една героична постъпка в един миг от живота си и така това ще бъде интересно", казва още водещият.

Ако и вие като Миро нямате търпение да разберете кои са любимците на България, гледайте новото предаване от 23 септември, всеки четвъртък, в 21.00 часа.

А до тогава не чакайте, а номинирайте личността, която ви вдъхновява - ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Созопол посреща Празниците на изкуствата "Аполония"
Созопол посреща Празниците на изкуствата "Аполония"
Борислав Михайлов отхвърли твърдения за натиск на разпит в прокуратурата
Борислав Михайлов отхвърли твърдения за натиск на разпит в прокуратурата