НОВИНИ

Бойко Борисов: ДПС играха за "Има такъв народ"

bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 18.07.2021
7705
Чете се за: 04:55 мин.
У нас
Слушай новината

Общият брой на гласовете дава победа на ГЕРБ-СДС в България с преднина близо 30 000. Предимството за "Има такъв народ" дойде от чужбина, съобщи Даниел Митов на брифинг на партия ГЕРБ. Големият брой секции в чужбина не само не е увеличил избирателната активност, а е създал възможност за купуване на гласове, допълни той. Увеличила се е възможността да се контролира вота, имаме легитимни съмнения как се е упражнявал вота с машините, допълни Митов.

Прегледахме фактите и там, където ДПС губи гласове, същият брой ги печели "Има такъв народ". Ясно е, че ДПС съвсем целенасочено е преливало гласове към "Има такъв народ". ДПС губи 7000, а ИТН печели близо 11 000 гласа, отбеляза още Митов.

В ромските общности е странна внезапната подкрепа на ИТН, допълни Митов.

По думите му президентът Румен Радев е срещу българската демокрация.

"Румен Радев се похвали, че служебният кабинет успешно демонтирал предишния. Служебният кабинет не може да си занимава с подобни неща. Нито един президент не си е позволявал да злоупотребява с Конституцията, както го прави Радев. Радев води война срещу част от българските граждани и срещу българската демокрация. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори", заяви Даниел Митов.

Цифрите го показаха, че ДПС играха за "Има такъв народ", заяви и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Защото навсякъде в смесените райони, в горските стопанства, където мюсюлманите намират прехрана, във ВиК секторите всички назначения са направени от ДПС. Там, където не са имали достатъчно хора от БСП. С назначаването на бившия военен министър Цонев в Надзорния съвет на ВиК дружеството вече всичко става ясно", уточни Борисов.

Той заяви още, че президентът Румен Радев е спрял вътрешния министър Бойко Рашков да съобщи кой е депутатът, купувал гласове в Северозападна България.

"После на Рашков някой му дърпа спирачката рязко. Това е Радев, който знае за тези сглобки и Аврамов вече е депутат. Може и да не е Аврамов, но от ДПС кой да е. Интересно ми е да видя дали някоя медия ще отиде да види кой е този депутат, който е купувал гласове", каза още Борисов.

Борисов цитира и изказване на Христо Иванов за "неясни договорки".

"Те ангажимента към ДПС вече го свършиха. Назначенията са направени. ДПС сега може да стои уж на страна. Сега обаче нашият приятел Христо Иванов по БНР на 15 юли каза: "Ако има правителство на малцинството, само с гласовете на "Има такъв народ", това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта". Правилно... То ще се превърне в поредното правителство, което ще се носи по вълните на едни неясни мнозинства и винаги по тези вълни ще виждаме медузите на ДПС", които може би е забелязал около Росенец...".

Борисов и бившият здравен министър Костадин Ангелов коментираха и скандала в "Пирогов".

Като казваш Кацаров, това е Радев – корупция и липса на морал. Факт е, че е лекуван по втория начин, излъга за подписите, заяви Борисов, а Ангелов добави: "Кацаров лъже".

Докарахме ваксини, а те сега ще ги хвърлят в канала, защото са некадърници, заяви още Бойко Борисов и добави: Изчегъртаха Балтов, изчегъртаха директора на Ямболската болница, дано не стигнат и до ВМА.

Белите, които направи, и това, което ще се случи септември, октомври - горчиво ще се вайкаме, каза Борисов по адрес на Румен Радев и ваксините. Оставете ги намира, доктори са, каза още Борисов.

Той не пожела да вземе отношение по внесеното предложение за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ван Дайк се разгневи, след като бе забъркан в скандал с Ван Гаал
Ван Дайк се разгневи, след като бе забъркан в скандал с Ван Гаал
Отбелязваме 184 години от рождението на Васил Левски
Отбелязваме 184 години от рождението на Васил Левски