НОВИНИ

Румен Радев: Политиците трябва да си спомнят за Апостола на свободата

bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 18.07.2021 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

По повод годишнината от рождението на Васил Левски президентът Румен Радев посети църквата "Св. Димитър Солунски" в Айтос, а след това и град Стралджа, за да поднесе цветя пред паметника на Апостола на свободата.

"Изключително важно е точно в днешния ден всички политици, всички партии да се замислят за заветите на Апостола - какво ни обединява като народ, къде искаме да стигнем и как трябва да работим. Без единение около ясни национални цели и приоритети и принципи ние няма как да постигнем това единение. Нека днешният ден, мисля, че е точно на време, нашите политици дълбоко да осъзнаят тези завети. Пожелавам им успех и отговорност", заяви Румен Радев.

Деца от Айтос изпълниха пред държавния глава песни и рецитал, посветени на Васил Левски.

Президентът приветства усилията на ръководството на Община Айтос да пазят живи традициите и да предават заветите на Апостола на младите българи.

Румен Радев проведе среща с кмета на Айтос Васил Едрев в сградата на общината, на която бяха обсъдени теми, свързани с местното самоуправление.

По време на разговора беше изразена амбицията на общинското ръководство за изграждане на модерна спортна инфраструктура за насърчаване на масовия спорт сред младите хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме 184 години от рождението на Васил Левски
Отбелязваме 184 години от рождението на Васил Левски
И Хърватия се оказа твърде силна за младите ни баскетболистки
И Хърватия се оказа твърде силна за младите ни баскетболистки