НОВИНИ

Бойко Борисов прогнозира, че България може да влезе в цикъл от избори

bnt avatar logo
от БНТ
17:38, 18.06.2022 (обновена)
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата, базирани на конкретни общи принципи. Това каза Бойко Борисов при откриването на традиционната Лятна академия на ГЕРБ-Жени в курорта Албена. Лидерът на ГЕРБ отрече наличието на нова коалиция между ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" и прогнозира, че България може да влезе в цикъл на избори.

Бойко Борисов определи управляващата коалиция като безпринципна. Обвини правителството в кражби и корупция, но въпреки това каза,че е бил против да се иска вот на недоверие.

”Господин Петков каза, че нямало да преговаря с ГЕРБ, Възраждане, ДПС и още някой беше..и ИТН. Ами ти с другите две падаш. С другите две си отиваш и оставаш в същото положение, казвам го с разбиране, като ГЕРБ-най-голям си, ама малките искат да си играят с друг. Накрая може да останем с Кирил Петков опозиция, да оставим малките партии с малцинство да ни управляват”, заяви Бойко Борисов.

Борисов призова колегите си от другите политически партии да проявят разум.

”Защото Радев ще продължава да ни хвърля вината, че видите ли всичко виновно се намира в парламента, мигар той не ги инсталира там?", заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи като потенциален съюзник всяка партия, която работи за влизането на България в еврозоната, приемането на еврото, разширяването на Западните Балкани, пълното диверсифициране на доставките на газ, етническата толерантност, осъждането на руската агресия, членството в НАТО и спазването на Маастрихтските критерии по отношение на бюджета.

”Да харчим, колкото изкарваме. Това е принципът, който се уважава. Мислете и за утре”, коментира Борисов.

Той критикува премиера Петков, че е подвел евроатлантическите партньори.

”Виждате ли подлостта? Той се опитва тайно да договори нещо, което за пред публиката да излезе, че видите ли случило се е, ама не щото той е лош, а парламента го е решил…. Не, към днешна дата е ясно, че Петков не може да придвижи нищо свързано със Северна Македония и Албания напред”, заяви Борисов.

Според лидера на ГЕРБ разширяването на Евросъюза трябва да продължи.

Автор: Нивелина Няголова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн: Тъжна съм, защото знаех, че мога да се боря за златен медал
Боряна Калейн: Тъжна съм, защото знаех, че мога да се боря за златен медал
Медведев е финалист в Хале след успех над Оте
Медведев е финалист в Хале след успех над Оте