НОВИНИ

Проливни валежи и градушки се очакват този следобед

bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 18.06.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в много райони ще има проливни валежи и гръмотевични бури. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количество, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия и за градушки.

Със слаб, в Източна България – умерен вятър от североизток ще прониква по-хладен въздух и максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, в повечето райони от 23° до 28°, само в югозападните – около 30°.

До полунощ на отделни места в Югозападна България все още ще има превалявания, но през нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и вятърът ще стихне.

Утре ще е предимно слънчево и ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Югоизточна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София около 25°.

По Черноморието температурите утре ще достигат от 22 до 26°. И там ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, а температурата на морската вода е между 21 и 23°.

Предимно слънчево ще е и в планините. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 16 градуса на Алеко до 25 в Банско.

Новата седмица ще започне със слънчево време. Очакват се и следобедни валежи, с по-голяма вероятност - във вторник. Температурите постепенно ще започнат да се повишават и в четвъртък в почти цялата страна ще са над 30°, в низините ще надхвърлят и 35°, а в отделни райони се очакват до 38°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимир Стоилов: Трябва да работим много по-сериозно
Станимир Стоилов: Трябва да работим много по-сериозно
Левски и Септември завършиха наравно в контрола
Левски и Септември завършиха наравно в контрола