НОВИНИ

Бойко Борисов: Слави Трифонов да си поеме отговорност

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
09:56, 07.04.2021 (обновена)
11524
Чете се за: 04:50 мин.
У нас
Слушай новината
  • Ние сме длъжни да предложим вариант за управление
  • Ако не стане - след това да се съберат да си направят правителство. Гледали сме го при Орешарски
  • Слави Трифонов да си поеме отговорност. Да си подготвя управление
    За мен е важно да има стабилност
  • Не се страхуваме от предсрочни избори. Но има смисъл от нови избори, ако са за Велико Народно събрание

Постигнахме пета поредна победа на парламентарни избори! Но сега заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили не с един-два, а с 10 процента. Това заяви Бойко Борисов на заседание на Министерски съвет.

Ние носехме отговорност до изборите. От тук нататък с над половин милион избиратели колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност, заяви още Борисов.

"Дали е първи или втори няма значение. Ние ще предложим кабинет, те няма да го изберат и ще дойде той наред. Най-колегиално го моля да почнат да си правят състава на правителството, мнозинството, кой ще е председател на парламента, комисиите, министри, зам.-министри, областни управители", каза той.

Слави Трифонов е втора политическа сила. Време е да си поеме отговорността и да предложи кабинет. Да не се оправдават, че не им достигат гласове! Ако толкова им е нужно за нещо, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата. Новите избори не са решение, коментира Бойко Борисов.

"Ние сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление. Виждам огромна безотговорност от другите политически партии и дори някои стигат дотам, че след като похарчихме 150-160 милиона лева и завчера свършиха изборите, изпитват неудовлетворено желание за още нови избори. Ние с удоволствие ще е се явим и на такива", заяви Борисов.

Той обясни какъв ще ефектът от нови избори.

"Ефектът е, че парите, които ще се загубят, времето, което ще се загуби, в момента Европа работи по плановете за възстановяване след пандемията. Пандемията не е отшумяла, а и ние като парламентарна република ни трябва работещ парламент. Да приемем тези, които казват предсрочни избори. Резултатите, дори да са им с повече проценти или по-малко. Хората тогава, особено бизнеса, особено работещите хора, котио в огромната си част гласуваха за нас ще видят тяхната безотговрност и страх, защото е много лесно да критикуваш и да намираш кусури. Ето сега партиите, които са анти ГЕРБ, анти СДС, анти Патриотичен фронт, имат прекрасна възможност в парламента, са с много стабилно мнозинство. На тях не им трябват нови избори. Те имат в момента предостатъчно да направят 200 гласа. Ако не го направят, значи искат да хвърлят държават в хаос, искат да показват, че не са способни да управляват. Мили, колеги, наши опоненти, това ще ви се върне в обратен знак на изборите, защото хората, които са казали искаме промяна, в момента са ви дали тази прекрасна възможност. Направете го!".

Ако толкова им се вижда тежка политическата обстановка, ако толкова няма решение, новите избори не са решение. Ето ви решение, нали всички говорихте за Велико Народно събрание, за мажоритарни избори, нека президентът Радев – неговият проект за конституция да внесе. Свикваме ВНС, решаваме всички проблеми и започваме на чисто, предложи премиерът.

Вместо да се караме, влизаме приемаме в парламента, приемаме проекта за конституция на Румен Радев и отиваме на избори за Велико Народно събрание. Тогава има смисъл да се правят избори, иначе ГЕРБ го махаме от общия резултат и пак същите трябва да направят правителство, заключи Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал наказа грешките на Ливърпул и взе добър аванс преди реванша
Реал наказа грешките на Ливърпул и взе добър аванс преди реванша
Да докоснеш изкуството - пътешествие сред изумителни пейзажи (Снимки)
Да докоснеш изкуството - пътешествие сред изумителни пейзажи (Снимки)