НОВИНИ

Бойко Борисов след разпита в МВР (Обзор)

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
17:11, 15.07.2021
Чете се за: 03:30 мин.
Политика
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше на разпит в служба "Национална полиция". По думите му стана ясно, че е призован по три свидетелски сигнала срещу него. Бившият премиер беше посрещнат от привърженици, медии и полиция.

Минути преди 10.00 часа Бойко Борисов дойде в ГД "Национална полиция", придружен от своя адвокат Менко Менков. Той защитаваше преди и бившата дясна ръка на Борисов Цветан Цветанов.

От думите на лидера на ГЕРБ след разпита стана ясно, че един от сигналите, по които е бил разпитван, е т.нар. канибалски случай.

Настоящият служебен вътрешен министър Бойко Рашков разказа наскоро, че е имал среща с анонимен свидетел, който го е осведомил, че през 2009 г. Борисов е спасил свой министър, заплашвайки свидетел с думите: "Имаш жена и деца и те няма да знаят дали не ядат твоето месо".

Разпитът на Бойко Борисов продължи точно час и 10 минути.

Като опит да бъде унижен - така Бойко Борисов коментира веднага след разпита първоначалното решение на ЦИК късно снощи да не одобри заявлението му за отказ от депутатско място.

"Впоследствие в полунощ обаче се сетили, че ако е депутат, не може днес да е на разпит и променили решението си", каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Изключително професионално поведение на колегите. За съжаление и трите сигнала, където давах сведения, всичките са за това, че някой нещо чул, че някой, когато правил крос, нещо говорил и това са 2009 до 2012 година. Сигналите са за заплаха, че някой ще го ям", каза още Борисов.

Според адвокат Менков сигналите са неоснователни.

Протестът в подкрепа на Бойко Борисов започна още от 9.00 часа. Към тях малко по-късно се присъединиха и хората на Станислав Недков-Стъки.

Допълнително напрежение в цялата ситуация внесе журналистка от Беларус, която в момента работи за "Ал Джазира". Тя нападна протестиращите с въпрос защо подкрепят "един диктатор".

"Вие сте журналисти. Той заплашва журналисти със смърт. Защо се отнасяте толкова спокойно към това? Защо ви е все едно, когато ваши колеги са подложени на такива репресии. Партия ГЕРБ заплашва журналисти със смърт. Елена Йончева беше принудена да си тръгне", каза журналистката от Беларус.

"Журналистите ги убиват в Москва, не тук", заяви Спас Гърневски.

"Аз съм от Беларус и знам какво е диктатура", каза журналистката от Беларус.

Веднага след като всички протестиращи в подкрепа на Бойко Борисов си тръгнаха, екипът на "Ал Джазира" беше извикан вътре на територията на ГД "Национална полиция", бяха прегледани записите от камерата и снети личните им данни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: Оттеглям кандидатурата на Николай Василев за премиер
Слави Трифонов: Оттеглям кандидатурата на Николай Василев за премиер
Няма пострадали българи при наводненията в Германия и Белгия
Няма пострадали българи при наводненията в Германия и Белгия