НОВИНИ

Бойко Рашков отново обвини ДПС и ГЕРБ в купуване на гласове

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:58, 08.10.2021
Чете се за: 04:02 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Бойко Рашков отново обвини ДПС и ГЕРБ в купуване на гласове. Повод стана критиката от страна на лидери на Движението на права и свободи в полицейски произвол по повод частичните избори за кметове, проведени в края на миналата седмица. Рашков упрекна и предшествениците си Младен Маринов и Христо Терзийски, че не са разследвали за купуване на гласове само ГЕРБ и ДПС. От ГЕРБ отговориха, че Рашков вече половин година не е извадил нито едно доказателство за твърденията си.

Бойко Рашков твърди, че схемите за контролиран вот на предстоящите на 14 ноември избори вече работят.

"Включително имаме случай от вчера в районното управление в Кирково, където е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че трябва непременно да гласува за ДПС и че в противен случай няма да получи онова, което е необходимо, за да се отоплява през зимата", каза Бойко Рашков, служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи".

По думите на Бойко Рашков, след като уличеният е задържан в полицията, от случая се заинтересувал лично кметът на Кирково.

"Цитирам: "Защо се задържа техния човек". Техният човек е човек на Движението за права и свободи", заяви Бойко Рашков, служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Рашков каза, че е готов в следващите дни да изнесе конкретни факти за разследванията за изборна търговия преди изборите на 11 юли.

"Тази статистика е приготвена доста отдавна. Аз съм я спестявал до момента и не съм я изнасял пред вас. Но сега ще ме принудят да я изнеса, за да мога да защитя честта и името си. Тъй като чух изрази като репресия, антидемократичност, което е свързано с моето име. Моето име няма да позволя да бъде опетнявано от пехливан политици", допълни Рашков.

Според него обвиненията на ДПС в полицейски произвол са политическо говорене, което не почива на фактите. Той отново призова движението, ако има доказателства за превишаване на полицейските правомощия, да подаде сигнал.

"Ако нямат доверие на МВР, да се обърнат към институцията, на която очевидно имат доверие, тъй като са назначавали ръководителя, към главния прокурор Иван Гешев", заяви Бойко Рашков, служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Бойко Рашков обвини предшествениците си Младен Маринов и Христо Терзийски, че са разследвали за купуване на гласове само малки партии и по тази причина образуваните дела преди изборите от 4 април се броели на пръсти.

"Към 11 юли ние сме започнали разследване по близо 100 подобни и сме ги уточнили по партии. На първо място е ГЕРБ. На второ място е ДПС", заяви Бойко Рашков, служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи

От ГЕРБ заявиха пред БНТ, че единствената задача, поставена от началника му Румен Радев, която Рашков изпълнява, е да демонизира ГЕРБ. Според тях досега нямало доказателства за лъжливите твърдения на Рашков. А целта била чрез репресии срещу активисти на партията Румен Радев да спечели изборите. От ДПС засега не коментират поредните обвинения на служебния вътрешен министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мариус Куркински спечели вота на „Любимците на България“ в категория „Кино и театър“
Мариус Куркински спечели вота на „Любимците на България“ в категория „Кино и театър“
Прокуратурата проверява разгласяване на следствена тайна за разследването в завод "Арсенал"
Прокуратурата проверява разгласяване на следствена тайна за разследването в завод "Арсенал"