НОВИНИ

Бойко Рашков се срещна на границата с вътрешния министър на Сърбия

bnt avatar logo
от БНТ
20:30, 24.09.2021 (обновена)
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Българският и сръбският министър на вътрешните работи се срещнаха на границата, за да обсъдят мигрантския натиск в региона. Бойко Рашков и Александър Вулин разговаряха на граничен пункт "Градина".

Обсъдена е работата по изграждането на пътища за откриването на нов граничен пункт между двете страни в района на Белоградчик. Това ще облекчи автомобилния трафик. По информация на "По света и у нас" министър Рашков е предоставил на сръбския си колега и конкретна оперативна информация за сръбски гражданин, който съвместно с криминално проявени българи извършва трансгранични престъпления.

"Разбира се, обсъдихме и някои други въпроси, които вече касаят малко по-особени случаи в дейността на двете министерства на вътрешните работи, за което на този етап не ми се струва удачно да давам повече информация", заяви Бойко Рашков, служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

"Разговаряхме за обмен на информация. Не може да не противодействаме на трафика на наркотици и трафика на хора. Трябва да положим съвместни усилия през граничните пунктове да се минава бързо, но не за сметка на сигурността", заяви Александър Вулин, министър на вътрешните работи на Сърбия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обирът като от екшън станал на метри от полицейското в Елин Пелин
Обирът като от екшън станал на метри от полицейското в Елин Пелин
Все още не е ясно кои ще са опонентите на двойката Радев - Йотова
Все още не е ясно кои ще са опонентите на двойката Радев - Йотова