НОВИНИ

Боксьорът Кристиян Николов: Можех да вляза при медалите

Кристиян Николов
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 10.11.2021
Чете се за: 05:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Кристиян Николов остави много добри впечатления с представянето си на Световното първенство по бокс в Белград, Сърбия.

21-годишният дебютант достигна до 1/8-финалите в категория до 80 килограма, като бе много близо да елиминира трети противник, в лицето на руснака със сръбски паспорт Владимир Мирончиков. Талантът на ЦСКА говори пред сайта на БФ Бокс за отминалото първенство, амбициите и целите, които си поставя.

- Поздравления за силното ти представяне в Белград. Как се чувстваш?

- Исках повече. Наистина исках с повече да изненадам цялата федерация и хората, които ме следяха. С още малко опит и ще се случат нещата. Обещавам следващият път да ви зарадвам повече.

- Вярваме, че ще го направиш. За какво съжаляваш най-вече?

- Беше ме яд, че можех да мина по-напред, дори към медалите. Много ме е яд. Много го исках медала.

- Как ти се стори самото първенство? Все пак това ти бе дебют при мъжете.

- Световното ми хареса много. Цялата организация беше много добра. Беше интересно да срещна хора от цял свят на световно ниво. И да премеря сили с тях.

- Какво не ти достигна според теб, за да изпълниш това желание да влезеш в осмицата?

- Трябваше да овладея емоцията си. Желанието за победа след първия рунд. В края на първия рунд съперникът ми усети играта. Усети какво ще направя аз и какво трябва да направи той. Трябваше да успокоя играта. Трябваше да вкарам още малко техника. Спокойствие, да не вървя така напред. Не ми достигна опит и може би повече спаринги с разнообразни съперници.

- Какво ти казаха от щаба след края на турнира?

- Жоел беше доволен, че съм се раздал на максимум. Каза ми, че ми трябва още опит. Смятам, че ще натрупам такъв с още състезания и нещата ще се получат по най-добрия начин.

- Този безценен опит, който натрупа сега, как ти се отразява? Като мотивация и бъдещи планове?

- Мотивирам се много. Виждам, че имам потенциал. Имам какво да разгърна още много и да трупам успехи, за да радвам себе си и моите близки. Това представяне ми вдъхва увереност, че всичко добро ми предстои. Мога повече и по-големи успехи да постигна.

- Догодина най-вероятно ще участваш на Европейското първенство до 22 години. Какви са целите ти?

- На това Европейско да играя финал. При неуспеха ми на Европейското в Италия, сега вече искам да стъпя на финалният ринг. Да взема медал. Гледам само в тази посока.

- Разкажи малко за себе си?

- Упоритост, воля, постоянство. Това са важните качества, които притежавам. Още от шест годишен тренирам. В Благоевград започнах като дете. Реших, че искам да тренирам бокс и още от първия ден, в който ме закара баща ми в залата, започнах тренировки. Той се познаваше с треньора и така се случиха нещата. Всеки ден тренирах и постепенно дойде време за състезания. С тях пък започна да става все по-интересно. Без упоритост и постоянство не може без тях, рано или късно ще дойдат резултати.

- Имало ли е моменти, в които да си се разколебавал? Да си казал, че това не е за теб?

- Не съм стигал до такъв момент. Но след едно, две, три състезания, в които не съм постигал резултат, съм се разочаровал, така е. Но после се замисляш, какво трябва още да се направи и се мобилизираш.

- Как ти се струва обстановката при мъжете?

- Чувствам се много добре в отбора. Близки сме с всички.

- Имал ли си някой, на който да си искал да му подражаваш като стил?

- Може би Радослав Панталеев. Той притежава много упоритост и постоянство. Гледам винаги да взимам тези качества от него, защото ми е съотборник и в ЦСКА. Той е много упорит и много воля показва. Той показа, че рано или късно се трудът се възнаграждава. През 2019-а взе и медал на Световното първенство. Имаме различен стил на игра с него, но гледам да взема от неговия характер.

Посетете нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът на Швеция Стефан Льовен подаде оставка
Премиерът на Швеция Стефан Льовен подаде оставка
Екипът на Бербатов: Изумени сме от наглостта на Борислав Михайлов
Екипът на Бербатов: Изумени сме от наглостта на Борислав Михайлов