НОВИНИ

Болоня и Шахтьор Донецк не успяха да се надхитрят на старта на Шампионската лига

"Рособлу" отправи 17 изстрела към вратата на шампиона на Украйна, но съставът на Марино Пушич направи достатъчно да си тръгне от Италия с точката.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
21:50, 18.09.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Болоня - Шахтьор Донецк
Снимка: БТА
Слушай новината

Болоня и Шахтьор Донецк изиграха първото равенство в новия сезон на Шампионската лига. "Рособлу" отправи 17 изстрела към вратата на шампиона на Украйна, но съставът на Марино Пушич направи достатъчно да си тръгне от Италия с точката.

60-годишното чакане на Болоня да се завърне сред елита на клубния футбол не започна по най-мечтания начин. Още във втората минута десният бек Стефан Пош фаулира в наказателното си поле Егуиналдо, за което получи и официално предупреждение. За щастие на италианската публика на „Стадио Ренато Дал'Ара“, Лукаш Скорупски хвана ъгъла на изпълнението на Георги Судаков и запази нулевото равенство.

Двата отбора не предложиха нищо интересно до края на първото полувреме, като Шахтьор притежаваше по-голяма част от владеенето на топката, но италианците поглеждаха по-смело към вратата на съперника, макар и без да затруднят Дмитро Ризник.

В 35-ата минута украинците прибегнаха до принудителна смяна. Данило Сикан се сблъска тежко с вратаря Скорупски и бе заменен от бразилеца Невертон.

Лошият късмет на шампиона на Украйна продължи пет минути по-късно, когато Юхим Конопля също получи контузия, а на негово място влезе бившият десен бек на Реал Мадрид Винисиус Тобиас.

Веднага след подновяването на играта Болоня натисна и стигна до първото си опасно положение. В 52-ата минута Сам Беукема центрира топката в наказателното поле на Шахтьор. Там Никола Моро отклони топката към един от партньорите му в полузащита Джовани Фабиан, който от близко разстояние отправи мощен удар, който бе спасен от Ризник.

Това обаче се оказа и последната по-опасна ситуация. "Рособлу" доминира изцяло през втората част, но опитът на украинския тим в европейските клубни турнири се оказа достатъчен да не допусне гол и да си тръгне от Италия с една точка.

За Болоня предстои гостуване на английския Ливърпул на 2 октомври в следващия кръг на Шампионската лига, докато Шахтьор го чака ново италианско предизвикателство - миналогодишният носител на Лига Европа Аталанта, отново на същата дата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов пред БНТ: Добре е да намерим средства за Формула 2 (ВИДЕО)
Никола Цолов пред БНТ: Добре е да намерим средства за Формула 2 (ВИДЕО)
Промени в данъчните закони вкарват ред при получаването на данъчно облекчение за деца
Промени в данъчните закони вкарват ред при получаването на данъчно облекчение за деца