НОВИНИ

Болоня продължава да крачи смело към Шампионската лига

"Джалоросите" победиха директния си съперник за четвъртата позиция Рома с 3:1 на "Стадио Олимпико".

болоня продължава крачи смело шампионската лига
bnt avatar logo
от БНТ
22:30, 22.04.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Болоня затвърди 4-то място и нанесе на Даниеле Де Роси второто му поражение като селекционер на Рома в Серия А у дома с 3:1. Това беше директен двубой за 4-то място с четири точки, разделящи отборите, въпреки че "джалоросите" все още не са изиграли и прекъснатия мач с Удинезе, в който се наложи съдиите да спират играта заради опасения за здравето на Еван Ндика.

Двата отбора се вкопчиха в битка за трите точки, но още в 14-та минута гостите откриха резултата. Центрирането на Рикардо Калафиори отляво бе посрещнато от акробатичен ножичен удар от Усама Ел Азузи от 11 метра.

Четири минути по-късно домакините имаха шанс да изравнят, но Леандро Паредес пропусна. Аржентинецът отне топката от Джон Лукуми, прати с финт на земята друг защитник, но ударът му от чиста позиция мина покрай гредата.

Салемакерс можеше да удвои резултата, но ударът му в 41-та минута се отби в гредата. Само 4 минути след това обаче Зиркзее се промъкна отляво и стреля от малък ъгъл. Вратарят на Рома Миле Свилар сложи ръка, но топката пресече линията преди двама бранители да успеят да изчистят.

След почивката домакините пропуснаха две положения чрез Стефан Ел Шаарауи и Паредес. Веднага след това Сердар Азмун намали на 2:1 в 56-та минута. Радостта на домакините не трая дълго, тъй като след 9 минути Салемакерс се отскубна и копна топката над Свилар.

Отборът на Тиаго Мота върви към първото си участие в Шампионската лига, след като събра 62 точки и се доближи на две от третия Ювентус.

Рома е на петата позиция с 55 точки и може пак да се доближи на четири, ако вземе незавършилия си мач

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС - Благоевград номинира Елена Йончева за евродепутат
ДПС - Благоевград номинира Елена Йончева за евродепутат
Открит е масов гроб в Газа
Открит е масов гроб в Газа