НОВИНИ

Борецът Амин Гиехичи бе отстранен в навечерието на Игрите в Париж след допинг скандал

Тунизиецът е отказал да се яви на тестове за допинг и е спечелил квотата си за Париж, когато е имал забрана за участие в международни състезания.

националките българия претърпяха поражения остават шансове репешажите европейското борба години
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:57, 24.07.2024
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Борецът от Тунис Амин Гиехичи е отстранен от участие на Олимпийските игри, след като беше наказан за срок от четири години. Причината е, че той е отказал да се яви на тестове за допинг и е спечелил квотата си за Париж, когато е имал забрана за участие в международни състезания, предаде "Ройтерс".

25-годишният спортист спечели златен медал на Арабските игри през миналата година в категория до 130 килограма, но не е издържал проверките на допинг властите.

"Миналият ноември екип от антидопинговата комисия е отишъл в тренировъчния комплекс, където той се е подготвял. Националът на Тунис е отказал да допусне проверяващите в стаята си, а няколко часа по-късно им е дал проба от урина. Тя е била негативна, впоследствие са му направени кръвни тестове, но и те са били отрицателни. Той не се е явил на следващите допинг тестове, като това доведе до забрана за участия в турнири за срок от четири месеца. Точно тогава той е участвал нерегламентирано в състезания и е спечелил квота за Париж", се казва в официално изявление.

Спортистът и федерацията на Тунис не са съгласни с решението и ще обжалват, но е малко вероятно това да позволи на Гиехичи да участва на Игрите в Париж.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яник Синер потвърди, че няма да участва на Париж 2024
Яник Синер потвърди, че няма да участва на Париж 2024