НОВИНИ

Борис Бонев: Смятам, че Васил Терзиев би бил наистина добър кмет на София

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 24.07.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

"Най-ясното доказателство, че няма нищо изтъргувано е фактът, че аз не съм кандидат за кмет въпреки очакванията на много хора". Това заяви в студиото на "Още от деня" лидерът на "Спаси София" Борис Бонев.

Според него "Спаси София" е направила стъпка, в името на общото обединение и в името на постигането на общата цел да се сложи край на 18-годишното управление на ГЕРБ в София.

"Смятам, че Васил Терзиев би бил наистина добър кмет. Зад неговата кандидатура се обединихме изключително много хора със знание, опит за София, с дългогодишни битки и доказани успехи", каза още Бонев.

По думите му ще бъде грешка, ако дискусията в кампанията бъде върната на нивото на 1998 - 1999 г. и противопоставянето да бъде на комунисти - антикомунисти, вместо какво всъщност може да се направи за бъдещето и потенциала на столицата.

"Очевидно дебат е нужен за част от избирателите, но за мен е грешка в този исторически момент, когато най-сетне имаме възможността да отстраним ГЕРБ от управлението на София, отново вота да бъде разцепван", добави той.

Според Бонев, е време да се даде път на хора, които могат да модернизират града и да приложат нови идеи и нов начин на управление.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тихомир Иванов: Целта винаги е била първото място и се стремя към него
Тихомир Иванов: Целта винаги е била първото място и се стремя към него
Проверяват прокурора по аферата "Барселонагейт"
Проверяват прокурора по аферата "Барселонагейт"