НОВИНИ

Васил Терзиев беше официално представен като кандидат за кмет на София на ПП-ДБ и "Спаси София"

Виолета Русенова
от Виолета Русенова
19:21, 27.06.2023
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Ще се борим за победа и мнозинство в Общинския съвет, за да може добрите идеи да бъдат реализирани в конкретни политики. Борим се за едно качествено, достойно управление, което да направи София достоен европейски град за пример. Това заяви Васил Терзиев, който официално беше представен като кандидат за кмет на София на "Продължаваме Промяната", "Демократична България" и "Спаси София".

"Защо един успял човек, който си е подредил живота, тръгва да се занимава с това? Причината - да построим по-различно бъдеще. София да е град на бъдещето. За тази цел ни трябват хора с мечти, има ги. Изградили сме мрежа от районни кметове. Как София да бъде европейски град за пример, а не град, където с 30 г. закъснение не успяваме да имплементираме неща, а не да сравняваме със София и Любляна? Това ни е мечтата. Нашите приоритети - как ще направим училището най-приветливото място, второто е как ще решим проблема с детските градини, трето - искаме да създадем по-красив град с инвестиции в кварталите, а не само в центъра. Ще дадем повече правомощия на районните кметове, те са избрани от хората, те служат не на централната власт, а на гражданите. Амбицията ни е след 4 г. да се съберем пак тук и да знаем, че няма големи разлики от това, което сме заложили и изпълнили", заяви Васил Терзиев.

"Ще ги разбием. София ще бъде град, с който истински да се гордеем. Имаме целия инструментариум зад нас. София ще бъде чист град, а не на вълци и титани. В кварталите ще бъде благоустроено", коментира Борис Бонев.

"Като ви гледам, съм сигурен, че ще имаме победа. Защо съм оптимист? Защото като се запознах с Васил, той беше покорил световните пазари, средствата той инвестираше в образование. Тогава си казах - те са като модерните Христо и Евлоги Георгиеви и затова съм толкова сигурен в тази номинация", заяви Кирил Петков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Костов определи група от 25 футболисти за лагера на Левски в Правец
Николай Костов определи група от 25 футболисти за лагера на Левски в Правец
Агенцията по храните започна засилени проверки по морето
Агенцията по храните започна засилени проверки по морето