НОВИНИ

Борислав Крачанов: Гордост е да сме в топ 8 в света

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:38, 13.08.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
борислав крачанов гордост сме топ света
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени до 19 години Борислав Крачанов даде интервю пред сайта на БФ Волейбол, в което коментира представянето на младите "лъвици" на световното първенство в Унгария и Хърватия, където те се класираха на 8-ата позиция.

Крачанов сподели, че е горд от своите момичета, въпреки че не скри факта, че в отбора амбицията е била да се борят за медалите.

"Гордост е да сме сред осемте най-добри отбора в света. Нашата амбиция беше да стигнем още по-напред. Да се борим за медал. Може би малко концентрация не стигна в четвъртфинала срещу Турция. След това се получи психологически срив и момичетата не успяха да се вдигнат емоционално. Загубата повлия на последните две срещи", сподели младият наставник.

"Първата и най-важна цел беше да излезем от групата. Тръгнахме колебливо, но след това набрахме скорост. Горд съм с всичко, което момичетата направиха. Имаше много под и труд, които се отплатиха. Смятам, че скоро всяка една от състезателките ще има място и в първия тим на България. Предстои им много работа в клубните отбори. Трябва да продължат да повишават нивото си и да убедят националния треньор, че може да разчита на тях. През тези седмици, в които бяхме заедно те се подобриха и физически, и тактически. Мисля, че им показахме пътя към женския тим. А те откликнаха по най-добрия начин. Всяко начало е трудно. Нашите момичета поставиха здрави основи за своето бъдеще", допълни той.

Старши треньорът на женския представителен тим на Марица Пловдив коментира и предизвикателството за първи път в своята кариера да ръководи национален отбор.

"За мен и моя щаб беше голямо предизвикателство да участваме на световно първенство. Подобно на състезателките и ние израснахме. Видяхме в какво другите ни превъзхождат, направихме анализи. Най-вече трябва да надграждаме в психологически аспект", заяви Борислав Крачанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роберто Манчини подаде оставка от поста селекционер на Италия
Роберто Манчини подаде оставка от поста селекционер на Италия
Противотанкова мина е открита в морето край плаж близо до Кавала
Противотанкова мина е открита в морето край плаж близо до Кавала