НОВИНИ

Борислав Попов: Базата е основата

Изпълнителният директор на БФС присъства на първата копка на ремонта на ученическия стадион "Цоньо Василев" в Шумен.

Борислав Попов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:55, 02.09.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Всички, които тренират футбол искат едни модерни, съвременни условия, каза пред журналисти изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов, след като заедно с кмета на Шумен проф. Христо Христов днес направиха символична първа копка на ремонта на ученическия стадион "Цоньо Василев" в града.

Попитан какво трябва да се направи, за да се възроди шуменската футболна школа, Попов каза, че много неща трябва да се случат, но базата е основното.

„След това са треньорските екипи и желанието на децата да тренират, което е на трето място, но базата е основата. И на други места съм го казвал, че когато започнахме да изграждаме базата в София и пристигнаха консултанти от чужбина ми казаха, че след като бъде построена базата – интересът скача. Вече живеем в 2024 година. Децата и всички, които тренират футбол искат едни модерни, съвременни условия при които могат да играят, да не се допускат травми и контузии, за да могат наистина да дадат най-доброто от себе си на тренировките“, заяви изпълнителният директор на БФС.

Попов бе запитан за казаното от него на церемонията по първа копка на ученическия стадион в Шумен, че предстои може би един от най-добрите проекти, които ще се реализират в развитието на футболната инфраструктура през следващите две-три години.

„Вече имаме достатъчно голям опит във финансирането и изграждането на футболни обекти. Действително едни от най-големите обекти, които ще реализираме през идните три години е тук. Такава инвестиция, в този размер, не се предвиждат за другите обекти, които са по програми на БФС. Това е благодарение и на настойчивостта на кмета на Шумен проф. Христо Христов за развитието на футбола, а и желанието ни да помогнем за развитието на футбола в този регион“, уточни той.

„Теренът тук е пълноразмерен. Не е мини футболен комплекс, а е футболен терен, на който може да тренира и мъжкият отбор, а когато се раздели на няколко части, могат да тренират няколко детски отбора. Второто е, че ще има изкуствено осветление, което ще позволява и в тъмната част на денонощието да се практикува футбол“, допълни Борислав Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Областният съвет на ДПС в Кърджали свали политическото си доверие от кметове на общини в областта
Областният съвет на ДПС в Кърджали свали политическото си доверие от кметове на общини в областта