НОВИНИ

Борислава Христова: Мотивирани сме за успех

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
20:07, 29.01.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Баскетбол
борислава христова мотивирани сме успех

Борислава Христова попадна в идеалния отбор на последния кръг от предишния квалификационен прозорец за ЕвроБаскет 2021 в Гърция. След близо 6 години без мач за националния отбор варненката се завърна в Европа и заигра с екипа на България в мачовете срещу Гърция и Исландия на остров Крит. Сега Борислава е готова и мотивирана за още по-голяма крачка – битка за второто място в групата и победен завършек на квалификациите.

Нашите излизат на 4 февруари срещу домакина Словения, а на 6 февруари е най-важният мач – срещу Гърция, който може да им осигури класиране за финалите на Стария континент. Момичетата, избрани от Стефан Михайлов за важните мачове, вече тренират в София, като от вчера отборът е в пълен състав.

„Мотивирани сме на 100 процента. Обстановката в отбора е чудесна за момента и мисля, че имаме големи шансове да победим един добър отбор на Гърция, което може да ни осигури класирането, а и да се опитаме да вземем победа срещу Словения, което според мен ще е също важно за нас“, каза Борислава Христова за www.basketball.bg.

Настроението в отбора е заразяващо и личи на всяка тренировка. Усмивки, закачки и здрава работа – с това изпълват дните си момичетата. Но целта е ясна и конкретна – победа, а ако може две в Словения.

За връщането си в националния отбор Боби казва: „В началото ми беше малко различно. Сега малко се поуспокоих и посвикнах. Тези два първи мача ми помогнаха да се поотпусна и да си намеря мястото в отбора.“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 2 милиона във фалшива валута са открити в разбитата група в Слънчев бряг
Близо 2 милиона във фалшива валута са открити в разбитата група в Слънчев бряг
Каракачанов: Преговорите със Скопие ще бъдат честни или дълги
Каракачанов: Преговорите със Скопие ще бъдат честни или дълги