НОВИНИ

Борисов: Цялата енергетика е дадена на офшорни фирми

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:45, 19.04.2022 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи подписания с "Джемкорп" меморандум като висша форма на корупция. Според него цялата енергетика е дадена на офшорни фирми. Борисов призова за национално съгласие, с водещата роля на президента Румен Радев,за да излезе страната от кризисната ситуация в която се намира, заради сегашното управелние.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи подписания меморандум с Джемкорт като висша форма на корупция. Според него цялата енергетика е дадена на две офшорин компании. От ГЕРБ призозават този договор да бъде прекратен незабавно.

"Вие разбирате ли каква чудовищна далавера - да продадат, да откраднат, висша степен на корупция за милиарди. Заробване на България докато я има в сферата на енергетиката - ядрено гориво, всичко да минава през тези офшорки и там да се очислява комисионни", коментира Бойко Борисов.

Според него след сегашното правителство никой няма да иска да управлява, защото ще се наложи сериозно затягане на коланите.

"Тук трябва в момента, и Радев има водеща роля, национално съгласие да се измъкнем от катастрофата в която сме, ако не разбирате. Ники Василев им каза: за 9 дена - 9 милиарда къде отидоха?", каза Борисов.

"Тренд": ГЕРБ изпреварва "Продължаваме промяната", "Възраждане" регистрира нов ръст

На последните избори народът даде вот на доверие на управлаващата коалиция - така Борисов отговори на въпроса ще поиска ли ГЕРБ вот на недоверие на правителството. Позова се обаче на социологическите проучвания, които показват, че подкрепата за управението намалява.

"Те се обвиняват в мафия и рекет и народът трябва да го види. Народът трябва да направи разликата и когато я направи разликата всичко ще си дойде от самосебе си."

Борисов каза също, че преди ареста му ГЕРБ са били готови да говорят с управлавящите по всички важни теми, но сега само след оставката на Кирил Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски ще посрещне Лудогорец пред пълни трибуни
Левски ще посрещне Лудогорец пред пълни трибуни
Ръст на жертвите по пътищата от началото на годината, отчитат от МВР
Ръст на жертвите по пътищата от началото на годината, отчитат от МВР