НОВИНИ

Борисов: Имаме кандидат за президент

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:41, 14.07.2021
6897
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на Слави Трифонов. Ако коалицията ГЕРБ-СДС получи мандата - той ще бъде върнат, заяви на емоционална пресконференция днес Бойко Борисов. Коалицията няма да подкрепи и БСП, ако третият мандат бъде връчен на тях. Бойко Борисов призова останалите парламентарни партии да сформират кабинет, за да не се стига до трети избори в една година.

Брифинг тип шоу с публика от кабинета "Борисов 3" даде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с основна цел - да обясни, че няма да прави и участва в уговорки с никого, каквито версии се били прокраднали вчера.

"Без нас не можело. Кое зло да избера? Имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов. Не подкрепяме правителство - остава Бойко Рашков. Подкрепяме правителство, идва Слави Трифонов", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той упрекна останалите партии, че преди говорели едно за Трифонов, а сега вече не го харесвали.

"Стана, както ви казах. До 11-и чака-рака, чака-рака, кючек. Айде на 12-и Слави Трифонов лош, кючекът свърши, дойде миндера", допълни Борисов.

Припомни, че никой не иска да преговаря с него, но призова останалите партии, гостували в телевизията на Трифонов, да направят кабинет.

"Всичките тези Хаджигенов, Мая бяха в 7/8 при него и новият цар и сега ме питате мен дали аз ще го подкрепя, няма по никакъв начин да го подкрепя и се извинявам на народа, че ще страдат много заради тези, ако не направят правителство", коментира Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна и към колегата си от "Има такъв народ".

"Умолявам те Слави, направи кабинет от 40 министри. Умолявам те, братко, дай им постове на тея, да мирне държавата. Ще съсипят хората септември, октомври", каза Борисов.

Той ще даде подкрепа на Слави само, ако му я поискат.

"Ако тия тримата имат 111 и дойдат и кажат дайте ни 10, ще им дадем, но да дойдат тримата накуп да кажат "Добър ден, пред вас", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи и кабинет с мандат на БСП.

"С 30 депутати с какво ще държиш това управление, ами то на 5-ия ден ще се разсърди някой и ще падне", каза още Бойко Борисов.

Той добави, че няма да саботират работата в пленарната зала.

Вероятно Бойко Борисов ще откаже да е депутат. Вече има кандидат за президент, но отказа да назове името му.

Попитан за съдебната реформа, искана от другите формации, Борисов отговори, че не е голям фен на специализираните съд и прокуратура, но от Европа ги искали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словения отмени предвидените по-строги мерки за транзитно преминаващите
Словения отмени предвидените по-строги мерки за транзитно преминаващите
Опасно горещо време в Русе
Опасно горещо време в Русе