НОВИНИ

Борисов инспектира завода за преработка на боклук в Пазарджик

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:02, 20.12.2020 (обновена)
Чете се за: 01:09 мин.
У нас
Слушай новината

Премиерът Борисов коментира, че има трайна тенденция броят на оздравелите да е по-голям от броя на заразените и отбеляза, че това се дължи само на медиците. Здравният министър Костадин Ангелов обясни, с по-високи заплати и общински жилища ще привличат медици в малките населени места. Борисов и Ангелов бяха на инспекция в завод за преработка на отпадъци в Пазарджик.

31 милиона лева са инвестирани в завода за преработка на боклук в Пазарджик. Модерните инсталации ще доведат до пречистване на въздуха.

"Тези, които много бърборят да се върнат назад и да видят какво те са направили за 50 години и да сравнят с нашето за няколко години", заяви Бойко Борисов.

Тази инсталация обслужва 7 общини и 70 хиляди души.

"Да хвърляш боклуците по ливадите е безплатно, затова не е правено 30 години, запалват го, тровят хората и след това Ангелов вика първи сме по смъртност. Как няма да сме първи, като чак сега 2020 ще свърши се занимаваме с депа", заяви Борисов.

Държавата е осигурила 1 милион лева за ремонт на учителския институт в Пазарджик, където ще могат да живеят 100 медицински сестри. Правителството стартира програма за осигуряването на сестри и лекари във всички региони в страната.

"Ние ще субсидираме общините с допълнително средства, като общината ще дава допълнителен стълб към заплатата и държавата отделно допълнително ще дава. Ще получим така нареченото тристълбово финансиране или тройни заплати на лекарите и сестрите", заяви Костадин Ангелов - министър на здравеопазването.

След като преди седмици министърът на околната среда и водите алармира, че може да има водна криза в земеделието днес съобщи, че в Пазарджик този проблем няма да го има.

"ВЕЦ Алеко рехабилитирана е мрежата ще се захранва от ... ще дадем възможност на всички земеделски производители, тази година на 100% всички производители на ориз в Пазарджишко ще бъдат захранени с необходимото количество вода", заяви министърът на екологията Емил Димитров.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов изрази задоволство от подкрепата, когато е направила възможно през пролетта следващата година да започне изграждането на околовръстния път на Пазарждик, който ще облекчи идващия трафик от Велинград и Пещера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн нанесе първа загуба на Левркузен през сезона и отново оглави Бундеслигата
Байерн нанесе първа загуба на Левркузен през сезона и отново оглави Бундеслигата
Евертън записа трети пореден успех и продължи кризата в Арсенал
Евертън записа трети пореден успех и продължи кризата в Арсенал