НОВИНИ

Борисов: Консултациите при президента са безсмислени

bnt avatar logo
от БНТ
18:13, 18.08.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че партията му ще върне веднага втория проучвателен мандат, но ще представи пред медиите проектокабинет, за да може хората да сравняват. И още - от ГЕРБ биха подкрепили правителство с третия мандат, но само ако е с премиер, който "знае за какво става въпрос".

Борисов добави, че "за съжаление по-кадърен от него в момента няма", а хора като Томислав Дончев и Кирил Ананиев трябвало да бъдат върнати веднага.

По думите на лидера на ГЕРБ пари в хазната има, но настоящите министри не можели да ги управляват и затова искали актуализация с празен чек за милиард и двеста милиона.

Напрежение на консултациите при президента с ДПС заради гражданството на Кирил Петков

За финансов министър им бил нужен бюджетар като Кирил Ананиев, за да им оправи нещата. Консултациите при държавния глава Бойко Борисов определи като "напълно безсмислени".

"Демократична България" след консултациите: Не може да подкрепим правителство с мандат на БСП

"Прах в очите на хората. Той се обърка като пате в калчище. Да повторя ли? Провал в МВР, провал във външната политика, провал в образованието, провал в икономиката, провал в селското стопанство. Другите даже не искам и да ги гледам. В кое добре се е справило правителството? Ама те вече са пазят от имена. Предлагат ново правителство с работещите министри. Работещите са образованието, където направихме всичко и където няма какво да се прави. В спорта, защото подготвихме Олимпиадата", каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Репортер: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев: Възможни са нови санкции по "Магнитски"
Асен Василев: Възможни са нови санкции по "Магнитски"
Втори ден на консултации: Ще има ли компромис за кабинет или следват нови избори (ОБЗОР)
Втори ден на консултации: Ще има ли компромис за кабинет или следват нови избори (ОБЗОР)