НОВИНИ

Борисов: Няма да водим разговори с ИТН, защото Трифонов не иска

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:00, 12.07.2021 (обновена)
7603
Чете се за: 05:07 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ даде брифинг в централата на партията. След 2 месеца стържене, чупене, арестуване на десетки, стотици, хиляди наши симпатизанти, които бяха задържани, беше им забранено да гласуват, да се занимават с избори, хората се криеха и се плашеха от това, което диктатурата на Румен Радев наложи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вижте повече подробности в репортажа на Десислава Маркова.

Резултатът - ГЕРБ печели в 16 области, ИТН в 8. Лидерската битка в София печели Бойко Борисов срещу всички останали, допълни Борисов.

Най-много висшисти, умни и красиви - са гласували за ГЕРБ и забележете, най-много от работещите хора са гласували за ГЕРБ - тях искат да изчегъртат, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ поиска да им бъде даден списъка на електронните специалисти, които са носили отговорност за машините в чужбина. Откъде ги намериха, попита Борисов.

Целия брифинг вижте тук:

ИТН правят правителство сами, Трифонов предлага Николай Василев за премиер

Той коментира и днешното изявление на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, в което той обяви състав на правителство, което ще предложи партията.

В 11.00 ч Трифонов обявява правителство и чака мандат от Радев - по това време ГЕРБ още е първа политическа сила, а ЦИК не е преброила 2,5%, допълни Борисов.

Кой политик от нас може да каже, че представлява народа в момента - 70% се отвратиха и не отидоха да гласуват, подчерта Борисов, акцентирайки на ниската избирателна активност на изборите.

Всъщност Бойко Рашков направи параван на "Има такъв народ".

Така че, честито на Слави Трифонов - ако така мислиш, че си ни победил, честито, каза още Борисов.

Кой кой е в предложения от Слави Трифонов кабинет?

Като видях Ники Василев днес, а го помня още откакто марширувах по плаца - това ли са новите лица, попита Борисов.

Приемаме, че партиите го подкрепят и има правителство. Ами само след един месец ще се гледа бюджета. Ами то е денонощно спор по всяка точка и то ако имаш мнозинство. Ами така как ще стане, попита Борисов.

Това е играта на Румен Радев - да остане служебното правителство.

Те знаят за всички тези сценарии и е видно, че с изказването на Трифонов, че не желае ГЕРБ, БСП и ДПС, ще прави правителство на малцинството, каза още лидерът на ГЕРБ.

В следващите дни ще наблюдаваме коя от партиите ще се почувства като лека жена - повикана без условия и да отиде, допълни Борисов.Н ие сме отговорна партия и ясно сме казали какво ще правим. Да видим сега дали "Да, България" ще се самопредложи, интересно ми е БСП какво ще направи, допълни Борисов.

Това връщане на кадрите на НДСВ не е случайно. Това са икономически кръгове, знам ги и затова малко ми е тъжно, каза още Борисов.

Няма опция ГЕРБ да разговаря с ИТН, защото той не иска такива разговори. Точка. Така Борисов отговори категорично на журналистически въпрос относно възможността за разговори с партията на Слави Трифонов.

Държава със сценаристи не се управлява. Министрите са оторизираните лица, подчерта лидерът на ГЕРБ. Всичко ще е за сметка на народа, допълни той.

Ако ГЕРБ остане втора партия, ще върнем мандата, заяви Бойко Борисов.

След минути обаче, той се обърна към журналист на брифинга и заяви, че ако толкова иска, ще предложи кабинет, когото всички ще отхвърлят.

Ще предложим правителство. Ето го кандидатът за премиер - каза Борисов, като посочи предложения за премиер при предишните избори Даниел Митов.

Всички прогнози на нашите опоненти - че ГЕРБ ерозира, че се разпада, не само не се сбъдват, но става точно обраното, подчерта от своя страна Даниел Митов.

Той допълни, че политическа отговорност се носи с подпис, а не да стоиш в сараи и да привикваш хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НЗОК засече фиктивни хоспитализации в "Пирогов"
НЗОК засече фиктивни хоспитализации в "Пирогов"
Кой кой е в предложения от Слави Трифонов кабинет?
Кой кой е в предложения от Слави Трифонов кабинет?