НОВИНИ

Слънчево време и в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 12.07.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Времето
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево, с максимални температури на повечето места между 31° и 36°, в София - около 31°, а по морския бряг - между 27 и 30 градуса. В близките часове ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

През нощта ще е ясно и почти тихо. Очакват се минимални температури - между 16 и 20 градуса.

Утре над страната ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в източните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Ще е горещо с максимални температури между 32° и 37°, малко по-ниски по Черноморието - между 27 и 30°. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток.

Ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, на отделни места, главно по северното крайбрежие с краткотрайни валежи от дъжд.

Предимно слънчево ще е и в планините, След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще са от 20 градуса на Алеко, до 30° в Банско. В Боровец и Пампорово - около 25°.

На Балканите ще бъде предимно слънчево и горещо, като на много места максималните температури ще са по-високи от обичайните за периода. В отделни райони след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка.

У нас по-често слънчево и все по-горещо ще бъде времето в средата на седмицата с максимални температури между 33° и 38°. Изолирани превалявания са възможни след обяд в планинските райони. В петък и събота в Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми, а дневните температури слабо ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиронкова запазва позиции след "Уимбълдин", спад с пет места за Томова
Пиронкова запазва позиции след "Уимбълдин", спад с пет места за Томова
Григор Димитров запази позицията си в ранглистата
Григор Димитров запази позицията си в ранглистата