НОВИНИ

Липсваща документация е причина за забавянето при обработката на протоколите във Велико Търново

bnt avatar logo
от БНТ
12:19, 12.07.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Регионални
Слушай новината

Във Велико Търново имаше забавяне при предаването и обработването на протоколите на някои от секциите.

Около 7.00 часа тази сутрин пред РИК Велико Търново все още над 20 секции не бяха предали изборните си книжа. Оказва се, че причина за това са изборните протоколи или липсваща документация, която се е наложило да бъде доставяна.

Около 10.00 часа и последната секция предаде своите изборни книжа. Става въпрос за 65-та секция във Велико Търново, която вчера беше една от трите, в която се премина изцяло към гласуване на хартия. Там от РИК са поискали СИК отново да се събере, да заседава, да провери документите си и да изброи отново хартиените бюлетини, но около 10.30 ч. и тези членове на СИК успяха да предадат документацията.

"От един часа чакаме, ние сме от Сухиндол, пристигнахме в 1 без 15 и още не сме влезли и чакаме", каза член на СИК.

"В девет часа тръгнахме от секцията, в съседното село обаче са на хартия, изключително и само на хартия, което забави малко нещата, но в крайна сметка 12 часа бяхме във Велико Търново и сега стоим и чакаме да ни дойде номерчето", каза друг член на СИК.

"Полски Тръмбеш и в две във Велико Търново поради проблем с машинните устройства се наложи преминаването към броене с хартиени бюлетини, това определено създаде затруднения на секционните избирателни комисии, най- вече в една от тях поради спецификата на техническия проблем, устройството не успя да генерира в края на изборния ден финален протокол, което безспорно затрудни работата на комисията по отчитане на резултатите в нея", каза Николай Илиев, който е председател на РИКВелико Търново.

Автор: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Словения отхвърлиха промените в закона за водните ресурси
В Словения отхвърлиха промените в закона за водните ресурси
Италия се завърна в Рим след триумфа на Евро 2020 (СНИМКИ)
Италия се завърна в Рим след триумфа на Евро 2020 (СНИМКИ)