НОВИНИ

Борисов: Няма никаква полемика по отношение на отваряне на заведенията

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:31, 22.02.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Работата по тунел "Железница" и по виадукта по посока Кулата напредва сериозно - това констатира премиерът, който разгледа работата на място. Очакванията са през март да бъде прокопан целият тунел. Той ще има две отделни тръби за движение с дължина по 2 км. Премиерът коментира и предстоящото разхлабване на мерките от 1 март.

Няма никаква полемика по отношение на отваряне на заведенията - това заяви премиерът Борисов по време на своето посещение в в петричкото село Самуилово.

"Бавно и плавно има покачване, контролира се и именно затова, виждате сме впрегнали всички във ваксинацията. Колкото по-малко терен оставим на вируса, толкова по-бързо ще се върнем към нормалния живот", каза премиерът Борисов.

Премиерът огледа и до къде е стигнала работата по тунел "Железница" и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Изводът му:

"Тунелите имат по 50-60 метра още да се правят и март месец ще можем да минем от единия до другия край на тунелите. Ще станат готови и мостът ще е готов. Идеята е: стане ли готово в едната посока да я пуснем, което ще облекчи много още тази година трафика. Двата тунела едновременно се работят. Ние не си спряхме строителството като много други държави. Виждате по време на пандемията какво направихме", каза премиерът Борисов.

„Железница“ е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас като съоръжението се изгражда по нов австрийски метод, каза още Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират Боинг 777 заради втори инцидент с реактивни двигатели
Спират Боинг 777 заради втори инцидент с реактивни двигатели
Специално: Фалшиви обяви за ваксини и опити за измами с лекарства в интернет
Специално: Фалшиви обяви за ваксини и опити за измами с лекарства в интернет