НОВИНИ

Борисов обвини ПП в "поголовна подмяна" в управлението

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:34, 26.08.2023
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че истински се надява Васил Божков да е дошъл да си реши въпросите с правосъдието.

От врачанското село Лиляче Борисов отправи критики към "Продължаваме промяната" заради "поголовна подмяна" навсякъде само с нейни кадри.

Лидерът на ГЕРБ-Бойко Борисов не се притеснява от завръщането у нас на Васил Божков, който ще е и свидетел по дело срещу него.

"Решил човекът, върнал се, какво повече да коментираме. Хиляди пасажери идват и се връщат. И аз истински се надявам господин Божков да е дошъл да си реши въпросите с правосъдието. Ако е невинен, да си изчисти името, ако е виновен, имаме съдебна система. Иначе никакво притеснение, защото от него, от хазарта, от подобни неща, това, което съм го коментирал, съм го казал и на прокуратурата, на няколко разпита сме били".

Борисов отправи големи критики към "Продължаваме промяната", като настоява да разговаря с тях в началото на политическия сезон през септември.

"Партията на промяната поголовно подменя всичко само с нейни кадри. Всъщност ние подкрепяме 36 депутати от партията на промяната, те управляват на 100 %, изключвам външно министерство. Но ако това е сглобката - тази грозна дума, ние не виждам как ще продължиме да участваме по този начин в тази сглобка. Тези упреци - те са казани с добро, те са казани, за да има чуваемост, надявам се.

Вътрешният министър заслужава да бъде питан защо смени областни ръководители на полицейските структури, смята Борисов.

"И те сега се карат между служебните и техните правителства. Погромът в МВР го започна Рашков. Аз не бих стоял главен секретар, ако не ме иска правителството. Дори според мен тук и президентът Радев греши, защото докато е главният секретар там, правителството ще има оправдание с несправянето със задачите на МВР".

Да се надяваме, така както при предишните два атентата, да бъдат задържани извършителите - така Борисов коментира показното убийство на Алексей Петров.

По темата работиха Милена Кирова, Мирослава Георгиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саша Илич и Милош Крушчич сред вариантите за нов треньор на Ботев Пловдив
Саша Илич и Милош Крушчич сред вариантите за нов треньор на Ботев Пловдив
Макс Верстапен тръгва от първа позиция на Гран при на Нидерландия във Формула 1
Макс Верстапен тръгва от първа позиция на Гран при на Нидерландия във Формула 1