НОВИНИ

Новата седмица започва с 39°, следват валежи и гръмотевици

bnt avatar logo
от БНТ
14:21, 26.08.2023
10994
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчев ден ни очаква и днес с повече облаци след обяд главно над планинските райони от западната половина от страната, където на отделни места е възможно краткотрайно да превали. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса, в София около 33°.

В сила е предупреждение от първа степен за опасно горещо време в по-голямата част от страната, като в 14 области кодът ще се задържи и през утрешния ден.

Утре денят на места в източните райони ще започне с мъгла. Ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса, в София около 34°. В следобедните часове временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и югоизточните райони - временно умерен източен вятър.

Слънчево време и по Черноморието. Максималните температури там ще бъдат между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Чудесно време и в планините - ще е предимно слънчево. След обяд временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България, но ще е почти без валежи. Ще духа предимно умерен вятър от изток.

Новата седмица ще започне със слънчево време, а температурите в понеделник ще се повишат още и максималните ще бъдат между 34 и 39 градуса. През нощта срещу сряда над Западна България ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми.

В сряда превалявания се очакват над западните и централните райони, в четвъртък и на изток, а температурите ще тръгнат надолу.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицейска акция в столичния квартал "Левски", трима са задържани
Полицейска акция в столичния квартал "Левски", трима са задържани
Второ злато и трети медал за България на световното първенство по летен биатлон
Второ злато и трети медал за България на световното първенство по летен биатлон