НОВИНИ

Борисов: Парите ги няма

Ние винаги сме държали да има "мазнинка" в държавата

Милена Кирова
от Милена Кирова
09:53, 10.04.2024
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
борисов парите
Слушай новината

"Парите ги няма, само преди два-три дена ви казах, че НС трябва да прояви характер, както и правителството тогава и да се вслушаме в доклада на МВФ да спрем с тези безумни харчения на пари, да си свалим дефицита до 1% - това, което са препоръките. А вместо това се оказа, че няколко милиарда са похарчени в последните дни и са ни подвели, че имаме 9 милиарда, а те са 6. Като сложите там пенсионните фондове, ядрената безопасност всъщност се оказва, че държавата има под 2 милиарда, с които да разполага. Е това ни е наследството!", заяви в кулоарите на парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Когато говорех, че има проблеми в Министерството на финансите и освен партийните назначения, парите ги няма. И аз поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на НАП Спецов, защото ако не бяха направили така само след една седмица с мощната им медийна подкрепа, която имат щеше да излезе, че когато Асен Василев има пари за всичко, а то всъщност се оказа, че нито има пари за общините, нито има за енергетиката, източена е цялата, всъщност проблемите са изключително големи. Това не е нищо предизборно. Аз го казвам с тревога, защото ние като дясна консервативна партия винаги сме държали да има мазнинка в държавата, да има резерв в държавата, да има пари в държавата и да не се изхарчва всичко, което тя изкарва, за да има запас", продължи Бойко Борисов.

"Отново се връщам на своето предложение, което от ПП и ДБ трябваше да оценят - дори да няма правителство - Мария Габриел и Асен Василев да останат в сегашния кабинет, за да може това, което във финансите са надробили да си го изсърбат, да си го поправят или съответно да си понесат отговорност. В други времена за 20 милиона ставаше скандал. Сега няколко милиарда заминаха за няколко дни и дори в някои медии не е написано. Аз се доверявах на това, което Асен Василев излагаше на срещите ни. Има много хубави поговорки - който нож вади, от нож умира, който пачки вади от пачки умира, вола рие на гърба му пада - от вековете, които са много валидни за днешна дата", допълни лидерът на ГЕРБ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близначета мини холандски козички се родиха в бургаския зоопарк (СНИМКИ)
Близначета мини холандски козички се родиха в бургаския зоопарк (СНИМКИ)
Томас Тухел: Смятаме резултата в Лондон за положителен, съдията направи огромна грешка, като не отсъди дузпа
Томас Тухел: Смятаме резултата в Лондон за положителен, съдията направи огромна грешка, като не отсъди дузпа