НОВИНИ

Борисов поиска оставките на зам.-главния секретар на МВР и директора на ГДБОП

bnt avatar logo
от БНТ
17:14, 26.06.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в Министерския съвет.

"Поздравявам Ви МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред", заяви премиерът Борисов.

Той поиска оставките на заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички.

Министър Маринов докладва подробности за съвместната акция на Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР и Специализираната прокуратура, при която са задържани началникът на отдела "Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците" в ГДБОП, началник на сектор в същата дирекция и още един служител от вътрешното ведомство.

Министърът докладва още, че са задържани трима служители на ГДБОП, които отговарят за противодействие на наркотиците.

"В момента продължават процесуално следствените действия", отбеляза още Маринов и добави, че е разпоредил на главния секретар да направи анализ на работата на дирекцията, на базата на който да вземе информирано решение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заместник-главният секретар на МВР и директорът на ГДБОП са освободени от длъжност
Заместник-главният секретар на МВР и директорът на ГДБОП са освободени от длъжност
Три нови случая на COVID-19 в Русе, сред тях е бебе на три месеца
Три нови случая на COVID-19 в Русе, сред тях е бебе на три месеца