НОВИНИ

Президентът: Политическите скандали вредят на имиджа ни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 26.06.2020
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Според президента Румен Радев има пробив в сигурността на управлението на страната в лицето на министър-председателя. Радев допълни, че прокуратурата прилага селективен подход по отношение на казусите, създава недоверие и подава негативен сигнал към инвеститорите.

Изостреният диалог между президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев, държавният глава определи като търсене на истината.

Румен Радев, президент на Република България: Търся истината в тази ситуация и наистина обективния подход. Както виждате, за разлика от тук, световните медии се занимават с шкафчето и записите на премиера. Ако съдим по неговата логика, той не само трябва да млъкне, но не трябва да се показва изобщо.

За кого говорите?

Румен Радев: За премиера.

Румен Радев коментира и срещата, която проведе вчера с ръководствата на службите. Според него има пробив в сигурността на управлението.

Румен Радев, президент на Република България: И тук е мястото на службите именно да се изясни цялата тази ситуация и какви мерки, които могат да се предприемат, така че това да не допуска, защото такъв имидж на България се представя едва ли не като мутренска държава.

Той подчерта, че двойните стандарти на прокуратурата се проявяват при обявяване на казуси в публичното пространство или пък се крият.

Румен Радев, президент на Република България: Ето по този начин се създава и недоверие. Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, защото вижда, че тук се погазват закони.

Днес президентът Румен Радев посети археологическият резерват Плиска, Нови пазар и участва в тържествата за Деня на Каспичан.

Автор: Здравка Русева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три нови случая на COVID-19 в Русе, сред тях е бебе на три месеца
Три нови случая на COVID-19 в Русе, сред тях е бебе на три месеца
РЗИ-Кюстендил внесе акта със санкция за премиера заради Рилския манастир
РЗИ-Кюстендил внесе акта със санкция за премиера заради Рилския манастир