НОВИНИ

Борусия (Д) потегли с успех при Терзич

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:50, 16.12.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Футбол
борусия потегли успех терзич

"Жълто-черните" спечелиха трудно гостуването си с 2:1 на Вердер (Бремен) в среща от междинния 12-ти кръг на германската Бундеслига.

Това също така беше дебют за Един Терзич като треньор на състава ор Дортмунд, след като замени Люсиен Фавър, който се прости с поста си след разгромното поражение с 1:5 от Щутгарт в изминалия кръг.

Рафа Герейро даде аванс на гостите в 12-та минута, когато тяхна атака отдясно доведе до разбъркване в наказателното поле на Вердер. В край на сметка топката достигна до португалския краен бранител и той я вкара за 1:0 в полза на Борусия.

След точно половин час обаче "бременските музиканти" възстановиха паритета. Егещайн беше с гръб към вратата, когато чукна топката към Кевин Мьохвалд и той с прецизен удар по земя прониза Роман Бюрки за 1:1.

В 58-та минута гостите решиха, че отново са излезли напред в резултата, когато Джейдън Санчо се разписа, но за негово съжаление беше вдигнат флагът за засада.

Дортмунд все пак спечели трите точки в 78-та минута, когато те получиха право да изпълнят дузпа. Капитанът Марко Ройс не успя от бялата точка, но при добавката не сгреши, за да донесе успеха на своя тим.

В класирането тимът на Борусия вече има актив от 22 точки, с три по-малко от първия Байер (Леверкузен). Вердер е 13-ти с 11 пункта.

Останалите резултати от снощи:

Айнтрахт (Франкфурт) – Борусия (Мьонхенгладбах) 3:3

Херта – Майнц 05 0:0

Щутгарт – Унион 2:2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение на жена заради подвеждащи договори в полза на мобилен оператор
Повдигнаха обвинение на жена заради подвеждащи договори в полза на мобилен оператор
МС одобри издаването на електронни направления и рецепти
МС одобри издаването на електронни направления и рецепти