НОВИНИ

Борусия Дортмунд приземи Хайденхайм с категорична победа на "Сигнал Идуна Парк"

Карим Адейеми поведе вестфалското нападение на "Сигнал Идуна Парк" с два гола и асистенция, с което компенсира за слабата игра в защита на своя отбор.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
23:47, 13.09.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Карим Адейеми
Снимка: БТА
Слушай новината

Борусия Дортмунд откри третия кръг в Бундеслигата подобаващо, след като тимът на Нури Шахин нанесе първата загуба на приятната изненада досега Хайденхайм и така временно се изкачи на първата позиция. Карим Адейеми поведе вестфалското нападение на "Сигнал Идуна Парк" с два гола и асистенция, с което компенсира за слабата игра в защита на своя отбор.

"Бе Фау Бе" искаше да сложи край на интригата още в първото полувреме, като домакините стигнаха до четири точни изстрела, три от които се озоваха във вратата пазена от Кевин Мюлер. Дониел Мален откри резултата в 12-ата минута след асистенция на Карим Адейеми, а пет минути по-късно бе ред и на 22-годишното крило да се отчете с гол.

В 41-ата минута Адейеми удвои головата си сметка, две минути след като Марвин Пирингер бе намалил резултата.

Въпреки съпротивлението на гостите, "жълто-черните" си помислиха, че са увечили преднината си в 66-ата минута, когато появилия се като резерва Марсел Забитцер бе точен, но попадението бе отменено заради игра с ръка на австрийския национал.

Все пак Хайденхайм отново успя да завърже мача четвърт час преди неговия край, благодарение на дузпа реализирана от Максимилиан Бройниг, отсъдена заради нарушение на Никлас Зюле.

В третата добавена минута на двубоя обаче бе ред на Борусия Дортмунд да изпълни 11-метров наказателен удар, с който Емре Джан оформи крайното 4:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кадри показват авиокатастрофата край "Граф Игнатиево" (Видео)
Кадри показват авиокатастрофата край "Граф Игнатиево" (Видео)