НОВИНИ

Борусия Дортмунд се доближи на точка от върха

Нападателят Серу Гираси вкара победния гол за домакините в края на мача.

Борусия Дортмунд
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:52, 19.10.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят Серу Гираси донесе победата на Борусия Дортмунд с 2:1 при домакинството срещу Санкт Паули в седмия кръг на Бундеслигата с решително попадение в 83-ата минута на двубоя. Успехът изкачи Борусия Дортмунд на четвъртото място във временното класиране в германския футболен шампионат с 13 точки, колкото има и третият Айнтрахт Франкфурт. Тимът на Санкт Паули е 16-и в подреждането след втората си поредна и общо пета загуба, като има 4 точки в актива си.

Гвинейският национал Гираси се разписа с точен удар след центриране на далечната греда пет минути след като Ерик Смит бе смълчал феновете по трибуните на "Сигнал Идуна Парк" с изравнително попадение за 1:1 със страхотен удар от около 30 метра. За Серу Гираси голът бе четвърти от началото на сезона.

"Бяхме спокойни през първото полувреме и знаехме, че ще отнеме известно време, за да намерим свободни пространства. Когато не "убиеш" мача, отбелязвайки втори гол, допуснахме невероятно попадение. Момчетата, обаче, останаха хладнокръвни и вкараха втори гол. Беше важно да продължим победната си серия като домакини, а сега трябва да се възстановим за предстоящата среща с Реал Мадрид в Шампионската лига", коментира на пресконференцията след двубоя старши треньорът на Борусия Дортмунд Нури Шахин.

Домакините доминираха през по-голяма част от първото полувреме и поведоха с 1:0 в 43-ата минута чрез Рами Бенсебаини. Малко преди това Морган Гилавоги прати топката във вратата на Борусия, но попадението не бе зачетено заради засада.

Съставът от Дортмунд пропусна да реализира още голове след почивката, като с пропуски се отличиха Юлиан Бранд и Дониел Мален.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
33 жертви при израелски удари в северната част на Газа
33 жертви при израелски удари в северната част на Газа