НОВИНИ

Бостън изравни серията срещу Вашингтон в НХЛ

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
12:11, 18.05.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
бостън изравни серията вашингтон нхл
Слушай новината

Брад Маршан вкара 39 секунди след началото на продължението и гостуващият Бостън спечели с 4:3 срещу Вашингтон в плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Двата отбора от Източната дивизия са равни при 1-1 преди поредните срещи на леда на Брюинс, насрочени за сряда и петък тази седмица.

Мачът в понеделник записа рекорд в историята на НХЛ, тъй като Вашингтон и Бостън решиха победителя в рамките на един гол за 11-и пореден път в плейофите. Капиталс спечелиха предния двубой с 3:2 след продължение в събота, но в понеделник допуснаха груба грешка още в началото на допълнителната част. Те загубиха шайбата в собствената си зона, а Мат Гжелчик подаде бързо на Маршан и той вкара покрай Крейг Андерсън

Андерън, който навършва 40 тази седмица, завърши с 44 спасявания и допусна голове още срещу Джейк Дебръск, Патрис Бержерон и Тейлър Хол, който изравни 2:49 минути преди сирената. Ти Джей Оши вкара за Капс и Гарнет Хатауей наниза две шайби, а Туука Раск спря 36 удара за Брюинс.

Каролина вкара три безответни гола в последната третина и победи с 5:2 Нешвил, с което Кейнс си осигуриха предимство след първия мач в серията от Централната дивизия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финалът за Купата на България пред повече от 20 хиляди зрители
Финалът за Купата на България пред повече от 20 хиляди зрители
Нови самолети ще защитават посевите от градушки
Нови самолети ще защитават посевите от градушки