НОВИНИ

Ботев Враца и Локомотив Пд завършиха при нулево равенство

Мачът от осмия кръг на Първа лига не предложи никаква интрига.

ботев враца локомотив завършиха нулево равенство
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:45, 18.10.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Враца и Локомотив Пд завършиха 0:0 в мач от осмия кръг на футболната Първа лига. Първото полувреме не предложи почти никакви емоции, а след почивката Данийл Кондраков и Хуан Переа направиха по един голям пропуск за двата отбора.

Това бе първият мач на Локомотив без треньора Любослав Пенев, като пловдивчани бяха водени от Христо Златински. Ботев пък се завърна на стадиона си във Враца, след като бе сменено тревното покритие.

В първите минути на мача не се случи нищо интересно пред нито една от двете врати. В средата на първата част дойде и първото разбъркване в наказателното поле на Локомотив след изпълнение на корнер, но вратарят Мартин Луков успя да избие топката.

Първият точен удар към една от двете врати дойде в последната минута на първата част, когато Мартин Петков отправи удар, който тупна пред вратаря Федерико Бариос, но не го затрудни.

В 52-рата минута Ботев стигна до най-чистото си положение до момента в мача. Браян Переа пусна топката към Данийл Кондраков, който от чиста позиция стреля встрани от вратата.

Локомотив имаше чудесен шанс да поведе в 76-ата минута. Тогава защитата на Ботев не прецени топката и нападателят се откъсна сам срещу вратаря Бариос, като ударът му срещна десния стълб на вратата.

В последните секунди на мача резервата на Ботев (Враца) Мартин Смоленски стреля от външната страна на десния стълб на вратата на гостите.

Локомотив се изравни в класирането с Крумовград, като двата тима имат по 13 точки. Ботев остана на предпоследната 15-а позиция с 9 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куба остана без ток
Куба остана без ток
Николай Желязков: Показахме професионализъм
Николай Желязков: Показахме професионализъм