НОВИНИ

Боян Чуков: Отмяната на редовните брифинги на Щаба е удачен ход

bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 02.05.2020
9945
Чете се за: 01:06 мин.
Сигурност и правосъдие

В "Денят започва с Георги Любенов" анализаторът и експерт по международна сигурност Боян Чуков определи отмяната на редовните брифинги на Националния оперативен щаб като много правилно и навременно решение.

Боян Чуков: Много удачен момент да се промени формата, защото започва да се появява едно напрежение и трябва по един или друг начин да се променят нещата. Защото карантината предизвиква неврози и психози и ако това продължава, тази тенденция ще се задълбочи. Мисля, че е много удачен този ход. Както виждаме се оставят и повече свободи на гражданите - разходки по парковете, Витоша ще се отваря. Надявам се, че в заведенията, където има двор и градина, също могат да бъдат оставени да работят.

Чуков заяви, че това се прави предвид обстановката в страната и възможностите гражданите да започнат да получават предишния свой живот. Трябва, разбира се, да търсим възможности да завъртим и икономиката, каза още той.

По отношение на ситуацията в момента с коронавируса, Чуков заяви, че наблюдаваме епизод от Третата световна война, която папата определи преди много години. Като не става дума за война между вероизповеданията, а война на интереси.

Човек трябва да е много наивен да мисли, че Си Дзинпин, Тръмп или Путин са предизвикали историята с коронавируса, тъй като и в трите страни щетите са ужасни.

Боян Чуков: Но дали за това няма изгода транснационалният капитал - става дума за т.нар. финансов интернационал. Става дума за хора, които манипулират Федералния резерв, която е частна институция.

Той цитира данни, че за последните 5 седмици - 614 фамилии, които имат отношение към Федералния резерв и общото им богатство е 3 400 млрд., са забогатели с 282 милиарда.

Забогатяват от финансови спекулации според Чуков.

Тази криза, която наблюдаваме в световните финанси, много отдавна се предвиждаше, допълни още анализаторът.

Дя не забравяме, че истерията с коронавируса беше раздухана най-вече от СЗО, каза той.

Вижте още теорията на Боян Чуков във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микроязовир край Павел баня на косъм от преливане
Микроязовир край Павел баня на косъм от преливане
Възможно е шофьор да е разнесъл заразата в центровете от семеен тип във Видинско
Възможно е шофьор да е разнесъл заразата в центровете от семеен тип във Видинско