НОВИНИ

Божидар Андреев съобщи, че не се отказва от спорта, но ще обърне внимание на образованието си

божидар андреев съобщи отказва спорта обърне внимание образованието
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Иван Янев
08:11, 13.08.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Бронзовият олимпийски медалист във вдигането на тежести от олимпиадата в Париж Божидар Андреев и треньорът му Пламен Братойчев бяха посрещнати в родния Сливен от кмета на общината Стефан Радев. Той им връчи юбилейни сребърни монети на символа на града "Стария бряст" и парична премия. Пое и ангажимент да осигури апартамент за клуба, в който да бъдат настанявани младите спортисти, когато интерната на спортното училище затваря през лятото. А Божидар Андреев обяви, че не се отказва от спорта, но ще обърне внимание на образованието си и бъдещата си треньорска дейност.

"Сега реших да ходя да изкарам диплома, в НСА да запиша, да изкарам треньорско и да помагам на треньора", каза Божидар Андреев, бронзов олимпийски медалист във вдигането на тежести от Олимпиадата в Париж 2024.

"Обезателно трябва да почине поне два месеца, да се възстанови и след това се надявам да влязат новите категории, да бъдат упоменати олимпийските, тъй като четири от тях ще бъдат олимпийски, четири само за световно първенство. Нас естествено ще ни интересува олимпийската категория. Аз се надявам да бъде 77 килограма и смятам, че ако така се завъртят нещата ще имаме отново участник на олимпийски игри", заяви Пламен Братойчев, личен треньор на Божидар Андреев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милиардерът Мъск интервюира Тръмп в "Екс"
Милиардерът Мъск интервюира Тръмп в "Екс"