НОВИНИ

Братя Пулеви благодираха за подкрепата на българските боксови фенове

Двамата използваха профилите си в социалните мрежи, за да изразят своята признателност към сънародниците ни за подкрепата към тях по време на галавечерта в Коста Меса, Калифорния

братя пулеви благодираха подкрепата българските боксови фенове
bnt avatar logo
от БНТ
11:07, 15.12.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Братята Кубрат и Тервел Пулеви използваха профилите си в социалните мрежи, за да благодарят на всички за подкрепата към тях по време на боксовата галавечер в Коста Меса, Калифорния, която се проведе рано тази сутрин българско време.

И двамата българи спечелиха категорично битките си в тежка категория, като Кубрат надигра поляка Анджей Вавжик в 10-рундов мач.

След срещата 42-годишният ни боксьор, който направи своето завръщане на профи ринга след пауза от 17 месец, сподели, че успехът му е бил могъл да бъде дори по-убедителен, ако не са били неговите здравословни проблеми и високата температура, с която той е бил принуден да се бори през последните дни.

"Добро утро, България! Добро утро, българи! Добър вечер и на всички онези българи, кoито дойдоха, за да бъдат заедно с мен и с Тервел в Коста Меса!

Не беше лесно, явно ни е писано винаги да има драми или с мен, или с брат ми, когато се боксираме тук, в "Хангара".

Можеше да победя далеч по-убедително, но това, което пазехме в тайна от няколко дни е, че не се чувствах добре, няколко дни бях с висока температура, включително в часовете преди мача. Но победата си е победа.

Сърдечно ви благодарим с Тервел за любовта, с която ни дарихте, за подкрепата, за уважението! За това, че в България се лишихте от сън, за да станете и да ни гледате на живо тази сутрин. Дано сме ви зарадвали!", написа Кобрата.

В същото време неговият брат Тервел се наложи също по точки над американеца Дионародо Майнър при своя дебют в тежка категория и така записа своя 18-и успех в професионалната си кариера.

"И това е 18-ата! Щастлив съм, благодаря на всички вас за подкрепата към мен и брат ми!

Благодаря, че не спахте тази нощ в България!

Благодаря, че дойдохте в залата в Коста Меса, че пропътувахте хиляди километри, за да видим българското знаме в трибуните и да чуем "Българи, юнаци".

Сега просто искам да се прибера при семейството си и да прегърна децата си", сподели по-малкият от братята Пулеви във Фейсбук.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец - ЦСКА 1948 и ЦСКА - Арда приковават вниманието в четвъртфиналите на Купата на България
Лудогорец - ЦСКА 1948 и ЦСКА - Арда приковават вниманието в четвъртфиналите на Купата на България
Денков е настоял България и Румъния да влязат в Шенген и по сухопътните граници
Денков е настоял България и Румъния да влязат в Шенген и по сухопътните граници