НОВИНИ

Тервел Пулев не остави шансове на Дионардо Майнър и се поздрави с 18-ия си успех на професионалния ринг

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:13, 15.12.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
мерките против covid принуждават тервел пулев бие чужбина
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Тервел Пулев записа своята победа №18 в кариерата си на професионалния ринг, надигравайки в среща от тежка категория американеца Дионардо Майнър по време на галавечерта в Коста Меса, Калифорния.

В добре познатата за българския боксьор зала "Хангар" той изигра много стабилен двубой и напълно доминираше срещу своя американския съперник, чието агресивно начало бе бързо поутешено от ударите на Пулев.

В третия рунд от битката Тервел дори съумя да прати своя съперник на земята, но все пак Майнър намери сили да се изправи и да продължи.

Единственият притеснителен момент за бронзовия ни медалист от Летните олимпийски игри в Лондон 2012 дойде в петия рунд, когато той отстъпи инициативата на своя противник и след като понесе няколко удара на рамото на българина се появи подутина, която за щастие не попречи на родния боксьор.

В крайна сметка съдиите край ринга единодушно определиха Тервел Пулев за победител с 3:0 (59:54, 60:53, 60:53) гласа при дебюта на българина в тежка категория на профи ринга.

"Труден мач. Противникът беше много силен физически, хитър, дебнеше момента. Когато можеше да точкува, го правеше. Стараех се да нанасям чисти удари. Показах, че съм по-добрият боксьор. Очаквах той да бъде много агресивен в началото и това не ме изненада. Засега нямам готов вариант за следващ съперник, надявам се скоро да играя и в по-голям мач", заяви след мача българският боксьор.

За Тервел Пулев това беше общо 18-и успех в професионалната му кариера, като той продължава да има само една загуба, дошла през месец май 2022-а година от бившия световен шампион от Русия Сергей Ковальов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледа в най-големия приют за кучета в Ирландия
Коледа в най-големия приют за кучета в Ирландия
Разделянето на България от Румъния за Шенген е геополитически кошмар, каза Радан Кънев
Разделянето на България от Румъния за Шенген е геополитически кошмар, каза Радан Кънев