НОВИНИ

Кубрат Пулев надви категорично Анджей Вавжик при завръщането си на професионалния ринг

Българският боксьор се наложи по точки - с 3:0 (99:89, 100:88, 100:88) съдийски гласа - в заключителния двубой от програмата на галавечерта в Коста Меса, Калифорния

bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 15.12.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Кубрат Пулев направи победоносно завръщане на професионалния боксов ринг, след като по време на галавечерта в Коста Меса надигра убедително бившия претендент за световната титла в тежка катгория Анджей Вавжик от Полша.

Българският боксьор имаше пълен контрол в хода на битката в зала "Хангар", като на два пъти успя да прати своя съперник в нокдаун, но в крайна сметка Вавжик остана на крака и така Пулев спечели срещата по точки - с 3:0 (99:89, 100:88, 100:88) съдийски гласа.

Междувременно, стана ясно, че около час преди първия гонг Кубрат е бил привикан спешно от организаторите да даде допинг проба. Оказа се, че от щаба на родния боец са предложили това да се случи след края на двубоя, каквато обикновено е процедурата, но в отговор на това от другата страна са им заявили, че ако не изпълнят първоначалните нареждания, може да се стигне до отмяна на мача.

Иначе в първите два рунда в зала "Хангар" играта бе по-скоро опознавателна с минимално предимство на Пулев, който започна да доминира по-осезаемо в третата част.

В рунд №4 Вавжик най-накрая организира първата си по-сериозна атака в мача, а малко по-късно намери и брадата на българина, който обаче отговори в петия рунд и разклати сериозно своя опонент с последователни ляв и десен удар. В края на частта пък съдията на ринга отправи предупреждение към Кубрат за удар с лакът в лицето на поляка.

Във втората половина на срещата българският боксьор започна да нанася все по-тежки удари на своя противник, съумявайки да го прати в нокдаун в шестия и осмия рунд, но в крайна сметка Анджей Вавжик се задържа на крака и успя да довърши мача.

Това обаче по никакъв начин не повлия на крайния изход от двубоя и така Кубрат Пулев регистрира своята юбилейна 30-а победа на професионалния ринг, където неговият баланс вече е 30-3.

В същото време Анджей Вавжик, който не се бе качвал на ринга от 2016-а година насам, допусна второ поражение в кариерата си, като досега единствената му загуба бе от руснака Александър Поветкин в битката помежду им за световната титла през 2013-а година.

Припомняме ви, че по-рано днес по-малкият брат на Кубрат Пулев Тервел също записа успех в Коста Меса, като бронзовият ни медалист от Олимпийските игри в Лондон 2012 надви по точки американеца Дионардо Майнър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 10 години затвор грозят нападателя на Дебора
До 10 години затвор грозят нападателя на Дебора
Проверка на факти: Опит за пропаганда ли са тестовете на PISA?
Проверка на факти: Опит за пропаганда ли са тестовете на PISA?