НОВИНИ

Брентфорд ще играе за първи път във Висшата лига

Брентфорд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:40, 29.05.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Брентфорд спечели финалния плейоф срещу Суонзи с 2:0 на Националния стадион „Уембли“, за да си гарантира дебютно участие във Висшата лига на Англия.

„Пчеличките“ стартираха вдъхновяващо и в рамките на десет минути между 10-та и 20-та вкара и двата си гола. Айвън Тоуни откри от дузпа, а Емилиано Маркондес покачи на 2:0 след асистенция на Мадс Рьорслев. След почивката „лебедите“ се опитаха да се върнат в срещата, но ранен пропуск на Андре Аю с глава от близка дистанция след центриране на Конър Робъртс не позволи на тима да намали дефицита си.

В 67-та минута Джей Фултън извърши грубо нарушение срещу Матиас Йенсен и бе изгонен с директен червен картон, което до голяма степен сложи край на интригата.

В крайна сметка, Суонзи завърши двубоя без точен удар по посока вратата на Давид Рая. Така, възпитаниците на Томас Франк спечелиха дългочакана промоция през плейофите в различните нива след четири неуспешни опита преди – най-скорошният от тях бе през миналата година, когато отборът отстъпи на Фулъм с 1:2 след продължения.

Брентфорд отново повали Суонзи в плейофите, както го стори и през 2020, но в полуфиналната фаза. Тимът се присъединява към Норич и Уотфорд, които си осигуриха директна промоция.

Съставът ще играе за първи път във висшия футболен ешелон след 74 години. В добавка, успехът донася 170 млн. паунда на „пчеличките“. „Лебедите“ пък отново се провалиха в плейофната фаза и остават в Чемпиъншип и през следващата кампания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвори врати катедралата "Саграда Фамилия" в Барселона
Отвори врати катедралата "Саграда Фамилия" в Барселона
Заловиха нападателя на Митко от "Капана"
Заловиха нападателя на Митко от "Капана"