НОВИНИ

Британският парламент също бойкотира TikTok

британският парламент също бойкотира tiktok
Снимка: pixabay.com
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:39, 23.03.2023
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Китайското приложение TikTok ще бъде блокирано на всички устройства в британския парламент, както и в собствената му мрежа, съобщи "Скай Нюз", позовавайки се на парламентарен говорител.

"След решението на правителството да забрани TikTok на правителствените устройства, комисиите на Камарата на общините и Камарата на лордовете решиха, че TikTok ще бъде блокиран на всички парламентарни устройства и в по-широката парламентарна мрежа“, заяви говорителят, цитиран от телевизията.

Той отбеляза, че "киберсигурността е основен приоритет за парламента".

Миналата седмица министърът по въпросите на кабинета Оливър Даудън направи изявление пред парламента относно забраната на TikTok на служебните мобилни телефони на длъжностните лица. Китайското посолство в Лондон определи това решение като политически мотивирано.

Подобна забрана за използване на TikTok на официалните мобилни телефони на държавните служители е приета в Нова Зеландия и в няколко американски щата. Решението за спиране на използването на TikTok на служебни устройства „от съображения за сигурност“ беше взето и от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на ЕС.

TikTok е приложение за създаване и гледане на кратки видеоклипове, собственост на китайската компания ByteDance. То беше пуснато на пазара през 2018 г. Според главния изпълнителен директор на TikTok Джоу Шоузи в САЩ има повече от 100 милиона потребители на социалната мрежа.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пред БНТ говори бащата на Ирина Дилкинска: Дъщеря ми е била използвана
Пред БНТ говори бащата на Ирина Дилкинска: Дъщеря ми е била използвана
Алваро Мората е новият капитан на националния отбор на Испания
Алваро Мората е новият капитан на националния отбор на Испания