НОВИНИ

БСП атакува "Възраждане" заради готвения нов вот на недоверие към правителството

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
19:43, 23.10.2023
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Снимка: Пресцентър на БСП
Слушай новината

БСП атакува доскорошния си партньор от опозицията "Възраждане". Обвиниха ги, че подкрепят правителството като отказват да предоставят подписи за внасяне на нов вот на недоверие към кабинета "Денков - Габриел" на тема Национална сигурност.

От БСП припомниха, че партията на Костадин Костадинов е заявила готовност да ги подкрепи, но после поставили условие да е след изборите. "Има такъв народ" също заявили подкрепа за нов вот на недоверие и то веднага.

Социалистите обвиниха "Възраждане", че пази правителството и "му дава шанс да вреди на българските национални интереси". Според БСП "Възраждане" бойкотират вота на недоверие като са дали един екземпляр с подписи вместо три, колкото са необходими за внасяне в НС.

От "Възраждане" коментираха, че не разбират защо БСП не спазва уговорката, вотът на недоверие да бъде внесен на 30 октомври.

Атанас Зафиров - зам.-председател на БСП: "Това правителство е абсолютно вредно в момента за националната сигурност и трябва да бъде сменено по възможно най-бързия начин. "Възраждане" пазят правителството и му дават шанс с всеки изминал ден да вреди на българските национални интереси като задълбочава разделението и кризите в българското общество."

Цончо Ганев - зам.-председател на "Възраждане": "Ние от "Възраждане" не можем в момента да разберем какъв е проблема вътрешнопартиен. Опитват се да стъпят на раменете на "Възраждане" да ги забележи някой, но така или иначе вота на недоверие, вкаран от тях, ние ще го подкрепим. Нещо повече - ние имаме аргументи за това нещо, че трябва да се реализира и трябва да има оставка на правителството."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов се нареди 7-и в първия ден от следсезонните тестове във Формула 3 на "Имола"
Никола Цолов се нареди 7-и в първия ден от следсезонните тестове във Формула 3 на "Имола"
Инициативата за по-евтини храни спира преди да е започнала?
Инициативата за по-евтини храни спира преди да е започнала?