НОВИНИ

Цецка Бачкова, ДБ: Бихме могли да направим жест към ИТН да излъчат техен премиер

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 23.08.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Г-н Атанас Атанасов, както и ние заявихме, че бихме могли да направим жест към "Има такъв народ" и от тяхната партия да се излъчи премиер.

Така зам.-председателят на ПГ на "Демократична България" Цецка Бачкова коментира в "Още от деня" информациите, че Ива Митева би могла да е кандидатурата за министър-председател в правителство на третия мандат.

"Несъмнено смятаме, че трябва да има разговори за това как би могъл да се реализира спасителният трети мандат, защото пред страната стоят доста предизвикателства, които трябва да бъдат решени", смята тя.

Отговорното поведение в случая е да се търси обединение и консенсус в рамките на този трети мандат. Така Бачкова коментира предложението на Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!" да се проведат разговори в тристранен или четиристранен формат за това на коя партия е най-добре да бъде връчен третият мандат.

Тя увери, че от "Демократична България" са на разположение да водят такива разговори, но успехът им зависи от желанието на "Има такъв народ" да се включат в тях.

Зам.-председателят на партията акцентира на факта, че ако третият мандат бъде връчен на БСП или на "Демократична България", по-трудно ще бъде постигнат консенсус да се подкрепи правителство.

"Позицията на "Демократична България" е, че партиите трябва да отстъпят крачка назад, да се разработят приоритетни точки и да се подкрепи експертно правителство с ясно разписана програма и дори с ограничен във времето мандат", отбеляза Бачкова.

По думите на Цецка Бачкова се наблюдават сигнали, че "Има такъв народ" биха направили отстъпка и биха подкрепили третия мандат. Според нея те са наясно, че при следващи избори ситуацията в парламента няма да е различна, а в момента належащо е да има актуализация на бюджета, да се вземат необходимите социални мерки и социално-икономически мерки.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сред жертвите на наводненията в Тенеси са две 7-месечни бебета, в списъка на изчезналите има и деца
Сред жертвите на наводненията в Тенеси са две 7-месечни бебета, в списъка на изчезналите има и деца
Атанас Зафиров: Важно е партиите да постигнат съгласие по актуализацията на бюджета
Атанас Зафиров: Важно е партиите да постигнат съгласие по актуализацията на бюджета