НОВИНИ

Челси спечели головия сблъсък с Уувърхемптън

В друг мач от кръга, игран по същото среме, Борнемут и Нюкасъл не се победиха.

Милен Костов
от Милен Костов
18:03, 25.08.2024
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Челси Нони Мадуеке
Снимка: БТА
Слушай новината

Челси победи Уувърхемптън с 6:2 в мач от втория кръг на Висшата лига. В мач изпълнен с голови положения, Нони Мадуеке и Коул Палмър попаднаха под светлините на прожекторите, след като двамата комбинираха за три гола в рамките на 13 минути.

Първото полувреме на стадион "Молиню" бе изпълнено с голови положения и пред двете врати. Николас Джаксън откри резултата още във 2-ата минута, след като засече се разписа с корнер при ъглов удар.

"Вълците" пропуснаха две добри възможности да възобновят равенството. Удар с глава на Йерсон Москера срещна напречната греда, а гол на Матеуш Куня бе отменен заради засада.

Възпитаниците на Гари О'Нийл все пак изравниха в 27-ата минута. Матеуш Куня стреля в далечния ъгъл от вътрешността на наказателното поле. В края на първата част португалецът можеше да удвои головата си сметка, но също стреля в напречната греда.

В последната минута на редовното време Коул Палмър откри головата си сметка за сезона. Полузащитникът прехвърли Жозе Са от дистанция за 2:1.

В ответната атака домакините отново изравниха. Йорген Странд Ларсен засече от въздуха подаване с глава в наказателното поле на Тоти.

След почивката Нони Мадуеке и Коул Малмър взаимодействаха на три пъти, като крайният резултат винаги бе гол за "сините". Крилото на лондончани отбеляза три сходни гола в рамките на 13 минути.

До края на сблъсъка мидландци се опитаха да се върнат в двубоя, но гол на Марио Лемина бе отменен заради засада.

Вместо това Жоао Феликс направи повторния си дебют за столичани и го ознаменува с гол. Португалецът шутира от движение след подаване в наказателното поле на друга резерва - Педро Нето.

Челси се изкачи до 7-ото място в класирането с 3 точки, докато Уувърхемптън е предпоследен без записана точка.

В друг мач от кръга, игран по същото време, Борнемут и Нюкасъл поделиха точките след 1:1 на стадион "Виталити".

"Черешките" бяха по-ефективни в преден план преди почивката. Шут на Антоан Семеньо намери напречната греда, а в края на първата част нападателят се отчете с асистенция. Той подаде към Маркъс Таверние, който откри резултата.

След паузата резервата Харви Барнс застраши противниковата врата, но изстрелът му се отби от дясната греда. Появилото се от резервната скамейка крило все пак асистира за изравнителното попадение на "свраките". Юношата на Лестър центрира към Антъни Гордън, който просто сложи крака си на пътя на топката на задна греда.

В добавеното време гол на Данго Уатара бе отменен заради игра с ръка.

Нюкасъл заема 5-ото място в подреждането, докато е 14-и в таблицата след второто си равенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналист от Ройтерс е в неизвестност след руски удар по хотел в Украйна
Журналист от Ройтерс е в неизвестност след руски удар по хотел в Украйна