НОВИНИ

"Черен петък": как се справят моловете с голямото коледно пазаруване

bnt avatar logo
от БНТ
20:51, 27.11.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Голямото коледно пазаруване започна, а черният петък дава възможност на хората да се възползват от атрактивните намаления.

За търговците в моловете това е първия Черен петък от началото на пандемията. Затова и намаленията започват от 20 и достигат до 70%. И за да привлекат повече клиенти, примамливите оферти в магазините продължават с дни.

”Кампанията варира за целия месец, цяла седмица, петък, събота и неделя, така че все още има атрактивни оферта”, казва Антоанета Тенева, организатор на събития в търговски център

”Всъщност ние няма как да имаме очаквания в момента, тъй като ситуацията е доста динамична и смятам, че въпреки всичко се справяме доста добре и въпреки всички ограничения, както виждате мола е пълен и живота кипи”, заяви Преслава Владова, управител на магазин.

А хората обикалят магазините в търсене на най-изгодните оферти, за да зарадват най-близките за празниците.

Все пак тази година потока от хора за Черния петък е по-слаб в сравнение с минали години. Освен с изискването за зелен сертификат експертите обясняват това и с факта, че заради коронавируса масово търговците пренесоха дейността си в дигиталното пространство.

Репортаж: Нивелина Няголова, Александър Георгиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аталанта прекъсна 32-годишната си серия без успех като гост на Ювентус
Аталанта прекъсна 32-годишната си серия без успех като гост на Ювентус
ГЕРБ ще подкрепи новото правителство
ГЕРБ ще подкрепи новото правителство