НОВИНИ

Черно море разгроми шампиона Лудогорец и запази второто място в Първа лига

С успеха си „моряците“ имат вече 69 точки в актива си, с 2 повече от ЦСКА, като в следващия кръг двата отбора ще играят един срещу друг в столицата.

черно море разгроми шампиона лудогорец запази второто първа лига
bnt avatar logo
от БНТ
22:32, 19.05.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Черно море победи шампиона Лудогорец с 4:0 и излезе на второ място във временното класиране на Първа лига. С успеха си „моряците“ имат вече 69 точки в актива си, с 2 повече от ЦСКА, като в следващия кръг двата отбора ще играят един срещу друг в столицата. Лудогорец, който си осигури 13-та поредна титла предсрочно остава със 79 точки.

Двата отбора изиграха слабо първо полувреме, в което почти не успяха да създадат сериозно голово положение. В 28-та минута шампионите можеха да открият резултата. Рик Джонатан проби отляво, навлезе в наказателното поле на Черно море и стреля по диагонал, но вратарят Иван Дюлгеров успя да спаси.

15 минути по-късно Черно море откри резултата. Пабло Гарсия центрира отдясно в наказателното поле на Лудогорец, където Андреяс Калкан успя да засече топката с глава и вкара за 1:0.

В 67-та минута Черно море удвои преднината си. След центриране от корнер Влатко Дробаров успя да отклони топката към Даниел Димов, който се обърна и стреля от 7-8 метра и вкара за 2:0 за домакините.

В 83-та минута Пабло Гарсия изведе в отлична позиция отляво Уеслен Жуниор, който напредна и с топовен изстрел вкара за 3:0 за Черно море.

В края на редовното време Живко Атанасов се възползва от неубедителна намеса на вратаря на Лудогорец Пламен Пепеляшев и от няколто метра оформи крайното 4:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Алипиев помогна за труден успех на Латина в баскетболната Серия А2
Иван Алипиев помогна за труден успех на Латина в баскетболната Серия А2
Не стихват протестите заради "руския закон" в Грузия
Не стихват протестите заради "руския закон" в Грузия