НОВИНИ

Черно море си гарантира място на финала на Черноморските игри

Баскетболистите на Георги Давидов удържаха Ямбол в първия полуфинал

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:23, 26.09.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
черно море гарантира финала черноморските игри
Снимка: bgbasket.com
Слушай новината

Черно море Тича си осигури място на финала на Черноморските игри във Варна. Баскетболистите на Георги Давидов удържаха Ямбол след 88:82 в първия полуфинал, изигран в зала „Христо Борисов“.

От редиците на „моряците“ липсваха Иван Спиров, Костадин Лазаров и Марин Маринов. От своя страна в редиците на „жълто-черните“ липсваха Йоан Христов и Стилиян Иванов. Това бе първа победа за варненския тим в контролите, като има и три загуби, а съставът на Александър Алексиев е с две поражения до този момент в подготовката си за новия сезон.

На финала Черно море ще има за съперник победителя от втория полуфинал, който ще противопостави Шумен и Академик Пловдив по-късно тази вечер.

Домакините на турнира подържаха крехка преднина в началото и това бе достатъчно да си издействат аванс от 4 точки в края на първата част. Ситуацията до известна степен се запази идентична и във втория период, което позволи на „моряците“ да се приберат в съблекалнята при 44:42 в тяхна полза.

Гостите продължиха да дишат във врата на своите съперници през цялата трета част, но варненският тим имаше с какво да отговори и след 30 минути игра се радваха на разлика от 9 точки. В заключителната четвърт домакините стопираха поредния щурм на „жълто-черните“ и до финалната сирена направиха аванса си двуцифрен.

Родни Първис даде тон на Черно море с 21 точки, включително и с 5 точни шута зад дъгата. Джон Флорвиъс се отчете с 19 и 11 борби, Цветомир Чернокожев (8 овладени под двата ринга топки) и Дехуан Граф (10 асистенции) се разписаха с по 14.

Даниел Саки регистрира 24 точки, 5 борби и 5 асистенции за „жълто-сините“. Дамян Минков реализира 22 и 5 точни стрелби от далечна дистанция, Бенджамин Стивънс и (11 овладени под двата ринга топки) и Антъни Бъркс нанизаха по 11 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
600 000 българи са готови да продадат гласа си, а ефективните присъди за търговия с вот са малко
600 000 българи са готови да продадат гласа си, а ефективните присъди за търговия с вот са малко
"Отборът на надеждата" ще играе за разпределението на местата от 17-о до 24-о на социалния мондиал за бездомни хора
"Отборът на надеждата" ще играе за разпределението на местата от 17-о до 24-о на социалния мондиал за бездомни хора