НОВИНИ

Черно море удари ЦСКА 1948 в мач с пет гола и оглави Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:38, 21.08.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
черно море удари цска 1948 мач пет гола оглави първа лига
Снимка:
Слушай новината

Отборът на Черно море записа третата си победа от началото на сезона, след като надигра с 3:2 като гост отбора на ЦСКА 1948 в среща от 5-ия кръг на българската efbet Лига.

Успехът на Националния стадион "Васил Левски" изкачи "моряците" на Илиян Илиев на върха в подреждането с актив от 11 точки, като варненци продължават все още да нямат загуба през кампанията.

ЦСКА 1948 пък инкасира четвърто поражение в Първа Лига, което остави "червените" на последното 14-то място със само 1 точка.

Гостите от Варна влязоха по-добре в срещата и това даде резултат още е 6-та минута, когато подаване на Родриго Енрике отдясно намери Леандро Андраде и той отблизо вкара за 0:1.

Постепенно ЦСКА 1948 намери своя ритъм и започна да създава ситуации пред Георги Георгиев. В 35-та минута минута именно стражът на варненци влезе в центъра на вниманието, след като допусна фрапантна грешка, подарявайки топката на Марио Топузов. Младият играч на „червените“ овладя и без да се замисля стреля в долния ляв ъгъл, изравнявайки резултата.

До почивката домакините опитаха да стигнат и до пълния обрат, но в крайна сметка последния съдийски сигнал за полувремето дойде при резултат 1:1.

Секунди след подновяването на играта обаче Зе Гомеш бе изведен очи в очи срещу вратаря Наумов и го преодоля, извеждайки отново „моряците“ напред. Първоначално голът не бе зачетен заради засада на португалския нападател , но системата ВАР се намеси и обяви попадението за напълно редовно.

В 66-та минута Черно море поведе с 3:1 след автогол на Георги Ангелов, но само шест минути по-късно интригата в мача се върна, след като Виктор Попов от тима на варненци на свой ред прати топката в собствената си врата, правейки резултата 2:3.

До края нов гол не падна, а домакините доиграха срещата в намален състав заради червения картон на голмайстора на Марио Топузов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
34 градуса днес в Русе, и утре времето ще е слънчево
34 градуса днес в Русе, и утре времето ще е слънчево
Българите, евакуирани от Афганистан с румънски самолет, вече са в България
Българите, евакуирани от Афганистан с румънски самолет, вече са в България